Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП Бургас е отличникът на Националната агенция за приходите

НАП Бургас е отличникът на Националната агенция за приходите

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас е с най-добри показатели за изминалата 2011 година в сравнение с останалите четири териториални структури на приходната агенция – Варна, Пловдив, Велико Търново и София.

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас е с най-добри показатели за изминалата 2011 година в сравнение с останалите четири териториални структури на приходната агенция – Варна, Пловдив, Велико Търново и София.

НАП Бургас е изпълнил годишния план със 104 процента. Само данъчните постъпления в републиканския бюджет са със 39 милиона лева в повече от заложените по план, а в сравнение с 2010 година са събрани 73 милиона лева повече. Най-висок е ръстът - 126 на сто при приходите от Данък добавена стойност.

В сравнение с 2010 г. са събрани с 42 милиона лева повече ДДС. Дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители” в структурата на бургаската териториална дирекция, която обслужва 350 фирми на територията на областите Бургас, Ямбол и Сливен, е първа по показатели в сравнение с останалите дирекции в страната, обособени да обслужват и събират данъците и осигурителните вноски от средния бизнес.

Това е и единствената дирекция СДО /„Средни данъкоплатци и осигурители”/ в структурата на НАП, успяла в условията на тежка финансова и икономическа криза да преизпълни на 106 на сто в годишен аспект плана по събираемостта на здравните и осигурителни вноски. С 1,7 млн.лв. са събраните в повече осигуровки от заложените в плана на дирекцията.  

„Резултатите са вследствие както на завишения контрол, провеждането на дисциплиниращи мероприятия, така и на политиката ни на активен диалог с фирмите, които са в затруднение. Приоритетът за нас, който ще бъде водещ и през тази година, е повишаване дела на доброволните плащания.

През 2011 г. са събрани доброволно 109 млн.лв. декларирани просрочени задължения, с 25 милиона повече от 2010 г. Успехът е общ и благодаря за постигнатото на всички колеги”, сподели териториалният директор на НАП Бургас Румен Шарпов. От НАП Бургас уточниха, че са създадени необходимите условия за спокойното протичане на започналата кампания по деклариране и заплащане на данъците от доходите на физическите лица през 2011 г.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега