Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът отхвърли предложението на "Атака" за геноцида над арменците

Парламентът отхвърли предложението на "Атака" за геноцида над арменците

Парламентът отхвърли предложението на „Атака” за признаването на геноцида над арменците в Османската империя 1915-1922 г.

Парламентът отхвърли предложението на „Атака” за признаването на геноцида над арменците в Османската империя 1915-1922 г. Това бе петото предложение от страна на националистическата партия за признаването на арменския геноцид. Предишните четири бяха в предишното 40-о НС. Днес предложението бе отхвърлено с 14 гласа "за", 30 "против" и 59 въздържали се.

По думите на Волен Сидеров е съвсем естествено патриотична партия като неговата да подкрепя идеята да се признае геноцидът върху арменския народ. "Да скриваш определени моменти от своята история, защото те не са хубави за теб като държава, това за мен е демагогия", аргументира се той. Според него признаването на геноцида над арменците изпълнява морален дълг към паметта на жертвите на геноцида над българите в Османската империя. 

От ДПС обаче остро възразиха срещу искането на депутатите на Сидеров. "Народно събрание в България не би трябвало да се занимава с тази тема", категоричен бе зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан. Според него, парламентът не е орган, който да раздава исторически истини като последна инстанция.

"Парламентът приема актове, с които разписва общозадължителни норми на поведение. С проекта за решение се опитвате да разписвате задължителна посока на мисленето", каза той.

Десислав Чуколов от „Атака”, коментира пред журналисти, че ГЕРБ отхвърлят арменския геноцид, защото се нуждаят от гласовете на ДПС за пакта за финансова стабилност. „Тук се вижда, че има сделка между ГЕРБ и ДПС", заяви той. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега