Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит

НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит

И през 2015 г. един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчни основи с лихвените плащания по заема през годината. Данъчното облекчение за млади семейства дава възможност да се приспаднат от сумата от годишните данъчни основи лихвените плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище.

И през 2015 г. един от членоветена младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчниоснови с лихвените плащания по заема през годината. Данъчното облекчение замлади семейства дава възможност да се приспаднат от сумата от годишните данъчниоснови лихвените плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище.

Приспадането от данъчната основа означава, че със сумата, платена за лихви поипотечен кредит, се намалява сборът от всички доходи на физическото лице, а недължимият данък. За да се ползваданъчното облекчение, ипотечният кредит трябва да е сключен от лице, коетоотговаря едновременно на следните условия:

· има сключен граждански брак;

·лицето и/или съпругът/ата му не са навършили 35-годишна възраст към дататана сключване на договора за ипотечен кредит;

·ипотекираното жилище е единствено жилище за семейството през годината.

· Задължително условие за ползване на данъчното облекчение е лицето дапредстави писмена декларация от съпруга/та, че няма да ползва данъчнотооблекчение за същата година.

Всички тезиобстоятелства и условия се декларират от лицето в Приложение № 10 от годишната данъчна декларация заоблагане на доходите на физическите лица от 2014 г.Облекчението може да сеползва от местни физически лица, както и от чуждестранни физически лица,установени за данъчни цели в държава – членка на Европейския съюз или в другадържава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство,за направени през годината лихвени плащания по първите 100 000 лв. отглавницата по ипотечен кредит.

Данъчното облекчение сеползва само с подаване на годишна данъчна декларация, към която се прилагадокумент, издаден от банката кредитозаемател, удостоверяващ размера на направенитепрез годината лихвени плащания по първите 100 000 лв. от главницата наипотечния кредит за закупуване на жилище.

Най-лесно подаването на годишнатадекларация за облагане на доходите става по електронен път с ПИК или подписанас електронен подпис. Данъчните декларации могат също да се изпратят по пощатаили да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъдеиздаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.Срокът за подаване на годишнитеданъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същиясрок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега