Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Не си плащаш водата - чака те затвор?

Не си плащаш водата - чака те затвор?

Затвор за неплатена вода. Тежката санкция срещу няколко нарушители ще накара останалите да се замислят и издължават за услугата.

Затвор за неплатена вода. Тежката санкция срещу няколко нарушители ще накара останалите да се замислят и издължават за услугата. За това настоя зам.-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев по време на международна конференция за справяне със загубите на вода, съобщава "Standartnews.com".

Такава санкция е предвидена в Наказателния кодекс и по думите му влизането на борчлии зад решетките е единственият вариант страната ни да се справи с кражбите на животворната течност. Симидчиев бе категоричен, че предвидените в закона 5 години затвор са достатъчни, просто трябва да се прилагат от съдилищата.

Той разказа за сериозни технически постижения при кражбите - като байпас на водомерите, демонтажа им и извеждане на тръби, водата по които не се отчита. Симидчиев разказа, че в сегашната водна стратегия се предвиждат стимули за спестовниците и наказания за разсипниците. Това може да се случи чрез двустепенно тарифиране. Т.е. до определена стойност на човек на месец се плаща една цена, а над тази стойност - по по-висока тарифа. Така например двучленно семейство може да брои по лев или два за 8-те кубика, ако се вмести в тях.

"Отделно всяка част, която е над тези 4 куб. м на човек, например ползвали са 10 куб. м, за които може да се плаща 4 лева например", обясни зам.-министърът. Той бе категоричен, че тепърва ще се смята каква да бъде цената.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега