Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: След 15-годишно прекъсване ИАРА се върна в Бургас

Николов: След 15-годишно прекъсване ИАРА се върна в Бургас

Изпълнителна агенция "Рибарство и Аквакултури" се завърна там, където ѝ е мястото - в Бургас. Това се случи, благодарение на добрия синхрон и единомислието между централна и местна власт. От днес администрацията на държавната агенция работи в обновена сграда на територията на Пристанище Бургас.

Изпълнителна агенция "Рибарство и Аквакултури" се завърна там, където ѝ е мястото - в Бургас. Това се случи, благодарение на добрия синхрон и единомислието между централна и местна власт. От днес администрацията на държавната агенция работи в обновена сграда на територията на Пристанище Бургас.

Официалната церемония за нейното откриване уважиха премиерът Бойко Борисов, кметът Димитър Николов, Десислава Танева - министър на земеделието и храните, Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, Янчо Янев - изпълнителен директор на ИАРА, областният управител Вълчо Чолаков, бургаски депутати и общински съветници.

В днешния дъждовен четвъртък премиерът Борисов пожела успех на експертите от ИАРА на новите им работни места и да им върви по вода. Стана ясно, че с негово съдействие рибарското селище "Ченгене скеле" вече е одобрено като допустим бенефициент по новата Програма за морско дело и рибарство 2014-2020. Това развързва ръцете на Община Бургас да осигури европейски средства за неговата модернизация.

"На територията на Бургаска област се намира 60 % от риболовния флот на страната, както и по-голяма част от рибопреработвателните предприятия. 70 % от улова на черноморска риба се извършва тук. След близо 15  години далеч от морето, ИАРА се завърна в Бургас и това ще спести на хората от бранша излишни главоболия и пътувания до София само за един подпис. На всички експерти, които се преместиха от столицата, сме осигурили жилища в нашия град и очаквам Агенцията да работи тук много по-пълноценно", каза кметът Димитър Николов.

Министър Десислава Танева също пожела успех на ИАРА и обяви, че още днес започва разяснителна кампания в Бургас, която да запознае рибарите с всички възможности за кандидатстване по новата европейска програма за морско дело и рибарство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега