Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нина Ламбова: Няма как да накараш смарт поколението да отиде на опашката да гласува

Нина Ламбова: Няма как да накараш смарт поколението да отиде на опашката да гласува

Според нея, една от причините за липсата на интерес от страна на нашенци към евровота може да се обясни и със закъсняващото въвеждане на машинното и електронното гласуване.

"Няма как да накараш смарт поколението да отиде на опашката, да изтърпи тромавите хартиени процедури и да гледа членове на секционните избирателни комисии със съмнителна експертност в процеса. Това е поколение, което се състезава с времето". Така коментира ниската избирателна активност на провелите се в края на май избори за европарламент Нина Ламбова, председател на Контролния съвет на партия Волт.

Според нея, една от причините за липсата на интерес от страна на нашенци към евровота може да се обясни и със закъсняващото въвеждане на машинното и електронното гласуване, които все още не са част от изборния процес предимно поради "страх от кибератаки, грешки, сривове" и др.

"Бъдещето е в ръцете на технически грамотните хора способни да обърнат статичните формули. Щом може бизнесът да си позволи да гарантира на клиентите си сигурност в електронните услуги, с още по-голяма сигурност това трябва да може да направи силната държавна власт за своите граждани", допълва Ламбова.

Тя подчерта, че сривовете на Търговския регистър, например, са инцидентен случай. У нас отдавна работят куп други електронни регистри, имаме електронно управление и услуги, а самите депутати също гласуват чрез е-система.

"Съвсем скоро, наесен, ние българските гласоподаватели ще се изправим пред нови избори за местна власт – отново скъпи за данъкоплатците, ретро за новото IT поколение и тромави за масовата публика", предричайки нова ниска избирателна активност и на местния вот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега