Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НОИ: Все повече българи предпочитат електронните услуги

НОИ: Все повече българи предпочитат електронните услуги

Институтът отбелязва ръст от 25% на потребителите.

Използването на електронните услуги на Националния осигурителен институт (НОИ) е нараснало значително през последните 12 месеца, отчитат от ведомството. За миналата година заявките за достъп до е-услугите на интернет страницата на Института са достигнали 12,4 милиона, докато година по-рано те са били близо 10 милиона. Това показва разлика от 2,4 милиона на годишна база или увеличение от близо 25%.

Най-голям е ръстът при интереса към справката за социално осигуряване по ЕГН, чието потребление се е увеличило повече от съществено и при 712 032 заявки през 2018 г. броят им е достигнал до 2 611 952 през миналата година.

Сред справките със сериозно увеличение на използваемостта са още „Справка за регистрирани заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица“ и „Справка за изплатени парични обезщетения за безработица“, като заявките за тях са нараснали съответно с 51% и 38%.

От е-услугите, свързани с пенсиите, най-забележим е ръстът с 27% на справката за издадените пенсионни разпореждания. С над 50% се е покачило и общото потребление на административните електронни услуги на НОИ.

Анализът показва, че на стабилни нива остава и най-популярната е-услуга на института – „Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (ДОО)“. За поредна година клиентите са се възползвали от нея над 5 милиона пъти.

Националният осигурителен институт предоставя на своите клиенти повече от 70 електронни услуги – справки, е-услуги, административни услуги и др. Част от онлайн справките за осигурените лица са със свободен достъп, а за други се изисква наличие персонален идентификационен код (ПИК), който се издава във всяко едно от териториалните поделения в страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега