Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният управител и бургаски ученици и студенти посетиха изложба в Европейския парламент

Областният управител и бургаски ученици и студенти посетиха изложба в Европейския парламент

Обмисля се възможността скоро в Европейския парламент да бъдат представени забележителностите на Бургаска област и Югоизточния регион.

Делегация от Бургас, водена от областния управител проф. Мария Нейкова, посети Европейския парламент в Брюксел. Поканата е на евродепудата Искра Михайлова, а поводът – откриване на изложба в сърцето на Европа за Перперикон и други чудеса на Източните Родопи. Проф. Нейкова избра да пътува с ученици от музикалното училище – степендианти на Министерството на културата, и със студенти от юридическия факултет на БСУ. Лично проф. Николай  Овчаров представи най-новите открития в Старинния град, необявявани до сега. Талантливите ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ допълниха творческата атмосфера със своите изпълнения47548/.

Делегациите от Бургас и Кърджали бяха посрещнати от българските евродепутати и посланика на България в Белгия Н. Пр. Пламен Бончев и имаха възможност да присъстват на пленарно заседание в Европейския парламент. 

„Евродепутатът Искра Михайлова обяви на откриването на изложбата, че Перперикон влезе през парадния вход на Европейския парламент и аз изцяло споделям казаното от нея“, каза проф. Нейкова. 

Обмисля се възможността скоро в Европейския парламент да бъдат представени забележителностите на Бургаска област и Югоизточния регион за планиране. „Това е добра възможност с креативен подход и с акцент върху уникалността да бъде презентирана и популяризирана Югоизточната част от България пред Европа и света“, допълни още областният управител.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега