Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният управител предостави имот на МТСП за „Българо-германски център за професионално обучение"

Областният управител предостави имот на МТСП за „Българо-германски център за професионално обучение"

Целта е сградата бързо да намери нов стопанин, като заедно с това запази в някаква степен функциите си на културно и образователно средище.

С Решение №724 на Министерски съвет от 5 октомври 2022 г. сградата на „Булаир“ №10, в която до преди няколко години се помещаваха част от отделите на Регионална библиотека „П.К. Яворов“, се предоставя безвъзмездно на Министерство на труда и социалната политика. Инициативата е факт след положително становище от страна на областния управител проф. Мария Нейкова, дадено в отговор на мотивирано искане до Областна администрация Бургас. Целта е сградата бързо да намери нов стопанин, като заедно с това запази в някаква степен функциите си на културно и образователно средище. Искането до областния управител е за обезпечаване нуждите на Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ (ДП „БГЦПО“). Предприятието изпълнява публични задачи, свързани с обучението на безработни, тестване на иновативни подходи в професионалното обучение, дуално обучение. ДП „БГЦПО“ има ключова роля за постигане на целите на политиката по заетост в рамките на Националния план за действие по заетостта.

„Областна администрация Бургас не разполага с бюджет, който да обезпечи адекватната грижа за сградите държавна собственост. Затова опитваме в спешен порядък да намираме добри стопани. За мен е изключително важно това да бъдат други институции, а когато изпълняват и някаква идеална цел, тогава считам, че сме защитили и удовлетворили максимално обществения интерес.“ – коментира проф. Нейкова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега