Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината укрепва свлачище по крайбрежната алея със 100 000 лева

Общината укрепва свлачище по крайбрежната алея със 100 000 лева

Общината ще укрепи свлачището на крайбрежната алея в Морската градина със 100 000 лева. Парите ще бъдат отпуснати от бюджета на общината. Става дума за наклонената каменна стена с дължина около 20 метра, която поддаде след проливните дъждове от миналия месец. Свлачището е обезопасено с метална ограда, потвърди репортер на "PoligrafF.net", но въпреки това са необходими спешни мерки по аварийно отстраняване на опасността.

Общината ще укрепи свлачището на крайбрежната алея в Морската градина със 100 000 лева. Парите ще бъдат отпуснати от бюджета на общината. Става дума за наклонената каменна стена с дължина около 20 метра, която поддаде след проливните дъждове от миналия месец. Свлачището е обезопасено с метална ограда, потвърди репортер на PoligrafF.net, но въпреки това са необходими спешни мерки по аварийно отстраняване на опасността.

Целият участък, който трябва трайно да се укрепи е с дължина около 150 метра. От комисията по бедствия и аварии вече са поискани средства за укрепване на по-голямото свлачище. Мястото, което се нуждае от укриване е под Летния театър и стъпалата, които слизат към крайбрежната алея до Бункера и там се вижда къде е наклонена алеята.

„За него имаме проект и то ще струва около 400 000 лева. Всичко зависи от това колко бързо ще реагира комисията към Министерски съвет, която определя средствата. В момента предполагам, че основно вниманието ще бъде към Варна и региона предвид много тежката ситуация там. Надявам се тази сума от 400 000 лева, която ние искаме да ни бъде отпусната, предвид на това, че мястото е посещавано от много хора и е важно, да не ни бъде отказвана, но не мога да се ангажирам с прогнози и срокове, защото това зависи от държавата”, каза Чанка Коралска - директор на дирекция "Строителство" към общината в ефира на радио Фокус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега