Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съвет отмени решението си за парк "Росенец"

Общински съвет отмени решението си за парк "Росенец"

Прехвърлянето на собствеността на общинската улица до Сараите на Ахмед Доган бе отменено с 45 гласа "За", 1 глас "Против" и 1 глас "Въздържал се".

"Имаме готовност да оттеглим всяко решение, което предизвиква остро недоволство сред нашите съграждани, защото сме с демократични разбирания". С тези думи аргументираха от ГЕРБ докладната си за оттегляне на решението, от месец април т.г., относно одобряване и изменение на ПУП на територията на лесопарк „Росенец”. Тезата им бе атакувана както от основния противник на въпросното решение - Константин Бачийски, така и от опозицията в лицето на БСП. Към управляващото мнозинство бяха отправени обвинения в популизъм, на които ГЕРБ отговори с реципрочни обвинения във водене на предизборна кампания и заблуждение от страна на СЕК и Бачийски.

По този начин преминаха дебатите по темата "Росенец", докато пред сградата на Зала "Бойчо Брънзов" се провеждаше протест. Мнозинството изтъкна, че при отмяна на решението няма да се реализира канализация и необходима инфраструктура на "Ченгене скеле", няма да бъде изградена и проектираната улица с паркинг, която трябваше да осигури нов достъп до плажа. Всички тези важни инфраструктурни проекти били част от одобрения ПУП, предложен за отмяна.

В обръщение към Общински съвет, зам.-кметът Чанка Коралска коментира, че общинските терени, които касаят въпросната улица, са придобити безплатно от Общината през 2013 година, без съгласието на частния собственик, който е настоявал просто да осигури свободен достъп до плажа. Тя подчерта, че коментирания от Константин Бачийски бетонен подстъп е обособен през последната една година и не представлява продължение на улицата. По думите на инж. Коралска, отмяната само на точката, касаеща прехвърлянето на собствеността на улицата, е невъзможно и юридически неприложимо.

След повече от час дебати докладната все пак бе подложена на гласуване след процедурно предложение за прекратяване на разискванията. Решението на Общински съвет от 28 април бе отменено с 45 гласа "За", 1 глас "Против" и 1 глас "Въздържал се". 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега