Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпускат допълнително четвърт милиард за здравеопазване, увеличават с 10% всички клинични пътеки

Отпускат допълнително четвърт милиард за здравеопазване, увеличават с 10% всички клинични пътеки

В НЗОК ще влязат допълнително 126 млн., с които ще бъдат увеличени всички клинични пътеки със средно 10%. Това ще доведе до увеличение на приходите в 350 болници и до възможност за увеличение на заплатите на медиците.

До края на годината в системата на българското здравеопазване ще влезе допълнителен финансов ресурс в размер на над четвърт милиард лева. Това обяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг в Министерството на здравеопазванетоВ НЗОК ще влязат допълнително 126 млн., с които ще бъдат увеличени всички клинични пътеки със средно 10%. Това ще доведе до увеличение на приходите в 350 болници и до възможност за увеличение на заплатите на медиците.

Предвижда се и  увеличение на заплатите на медиците на първа линия в борбата с COVID-19 с 30%. Финансовият ресурс, предвиден за здравните работници, ще е в сила от 1 август, но Ангелов увери, че е гарантирана устойчивост, тъй като финансиране е осигурено и за 2021 г.Предвиждат се и мерки за увеличение на заплатите в общинските болници, където е най-трудно, призна министър Ангелов.

11,3 млн. пък ще бъдат отпуснати на 44 лечебни заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирус и инфекциозни болести.Общинските болници ще получат допълнителен ресурс от 19 млн. лева. Ще се отпусне финансиране и за апаратурното оборудване на здравната система. То ще бъде за закупуване на апаратура, както и за лични предпазни средства и дезинфектанти, стана ясно още по време на брифинга.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега