Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съветник връща за разглеждане в ОбС казуса с деактуваната улица в парк Росенец

Общински съветник връща за разглеждане в ОбС казуса с деактуваната улица в парк Росенец

Въпросното решение се отнася до общинска улица в парк "Росенец", която на практика бе предадена в частни ръце.

Общинският съветник Константин Бачийски входира докладна, с която предлага "Оттегляне на решение на общински съвет Бургас прието по т. 41 от дневния ред на заседание проведено на 28.04.2020 г., в частта по точка т.3". Въпросното решение се отнася до деактуваната общинска улица в парк "Росенец", която на практика бе предадена в частни ръце.

Още на заседанието в края на месец април Бачийски се обяви категорично против това да се разглежда предложението на общинската администрация за деактуване на единствената общинска улица в тази зона на парк "Росенец" с мотив, че то неправилно е включено в последния момент като извънредно в дневния ред на сесията и в нарушение на правилника на Общинския съвет. Представителят в местния парламент изтъкна и това, че докладната не е била обсъдена във водещите постоянни комисии и почти никой от съветниците не се е запознал в детайли с материалите.

Все пак докладната бе гласувана и прегласувана, поради недостиг на вот, и в крайна сметка приета. Това доведе до остри обществени реакции. Няколко дни след приемането на решението стана ясно, че улицата в парк „Росенец“ е преградена с бариера, зад която физическа охрана спира всеки желаещ да премине по общинския път и да достигне до брега.

"Тъй като отделни общински съветници признаха, че са били заблудени преди и по време на прегласуването, както и че са гласували под натиск, а и като отговор на обществените очаквания, Бачийски реши да върне казуса за преразглеждане в общинския съвет", аргументират новата докладна от офиса на ПП СЕК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега