Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обстановката в Бургас се нормализира

Обстановката в Бургас се нормализира

Обстановката в Бургас се нормализира, съобщават от пресцентъра на община Бургас. Въпреки ниските температури и опасностите от поледица, към момента експедитивно се елиминират потенциалните опасности на пътя. Координирано се отстраняват аварии, свързани с електроподаването, пътната обстановка и понижението на температурите.

Обстановката в Бургас се нормализира, съобщават от пресцентъра на община Бургас. Въпреки ниските температури и опасностите от поледица, към момента експедитивно се елиминират потенциалните опасности на пътя. Координирано се отстраняват аварии, свързани с електроподаването, пътната обстановка и понижението на температурите.

На територията на града са разходени материали 54 т. луга, 36 т. сол и 68 т. пясък. Против обледеняване са обработени всички улични платна по маршрутите на градския транспорт, както и главните републикански пътища.

За общински пътища, фирмите заети със зимната поддръжка, са изпозвани материали - 54 тона пясък, 33 тона сол и 18 тона луга. Обработени са пътищата Бургас - Горно Езерово - Братово, Бургас - кв. Ветрен , Бургас - кв. Сарафово - с. Черно море - с. Рудник, Бургас - кв. Крайморие, Бургас - с. Твърдица и от републикански път до с. Извор, кв. Банево - с. Изворище - Драганово с. Брястовец - Рудник и от републикански път до гр. Българово.

По информация  на "БургасБус" ЕООД за момента няма закъснения по линиите на градския транспорт. Няма закъснения на обществения транспорт и по други извънградски линии.

Дежурните екипи на EVN днес ще отстраняват частичните ел. аварии в с. Изворище и с. Брястовец. Поради снеговалеж, силен вятър и обледеняване на въздушните проводници има частични ел. аварии в тези населени места.

По информация на КАТ за изминалото денонощие са станали 13 леки ПТП на територията на община Бургас, без загинали и без ранени, само с материални щети.

По информация на ПБЗН са станали 5 пожара - 2 запалени комина в жилищни сгради в к-с "Лазур" и к-с "Меден Рудник", ел. инсталация на 2 ел. стълба по трасето на тролеите в к-с "Меден рудник" и по ул."Булаир" . Пожарите са загасени веднага след реагиране на дежурните екипи от "ПБЗН".

Няма бедстващи хора на територията на града и общината. Продължава непрекъснато следене и реагиране на промените в метеорологичната обстановка, чрез НИМХ - филиал Варна.

Днес ще бъде предимно облачно, почти без валежи. На места главно над южните райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен до засилен вятър от северната четвърт. Максимални температури от минус 8 до минус 3 градуса, по южното крайбрежие до 0. Вълнение на морето по крайбрежието 3-4 бала, в открито море 4-5, следобед ще отслабне до около 4. Температура на морската вода 4-7 градуса.

В петък ще бъде облачно на места със слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Температурите почти без промяна.

В събота ще бъде предимно облачно и на места е възможен слаб валеж - на север от сняг, на юг от дъжд и сняг и там са възможни поледици. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Минимални температури от минус 8 до минус 3, максимални от минус 3 до 2 градуса.

В неделя ще бъде облачно и на места е възможен слаб дъжд и сняг. Вятърът ще е умерен до засилен от североизток, а температурите ще са почти без дневен ход и преобладаващите ще са между минус 1 и 4 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега