Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отложиха дело за причинена смърт след побой пред заведение

Отложиха дело за причинена смърт след побой пред заведение

Бургаският окръжен съд даде ход на наказателно дело срещу подсъдимия Мехмет Мустафа за причинена смърт по непредпазливост. Той е обвинен в това, че на 12.04.2014 г. около 20.00 часа пред кафе-магазин в с. Билка, общ. Руен, обл. Бургас, по непредпазливост причинил смъртта на 72-годишен мъж, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Смъртта е настъпила на 09.05.2014 г.

Бургаскиятокръжен съд даде ход на наказателно дело срещу подсъдимия Мехмет Мустафа за причиненасмърт по непредпазливост. Той е обвинен в това, че на 12.04.2014 г. около 20.00часа пред кафе-магазин в с. Билка, общ. Руен, обл. Бургас, по непредпазливостпричинил смъртта на 72-годишен мъж, вследствие на умишлено нанесена тежкателесна повреда. Смъртта е настъпила на 09.05.2014 г. Споредобвинителния акт двамата мъже били употребили алкохол и са се намирали в кафенето,когато между тях е възникнало пререкание. Пострадалият е подхвърлил реплики къмподсъдимия за негови роднини и го напсувал.

От своя страна Мустафа се нервирал,като няколкократно му казал да става и да се прибира в дома си, като същоотправил нецензурни думи. Ядосан подсъдимият е станал, минал е зад седящия ицеленасочено го е хванал за яката на дрехата и буквално го е изхвърлил извън заведението.Пострадалият е загубил равновесие и е паднал на бетонната площадка предзаведението, където подсъдимият е продължил с нанасяне на побой.

Той отново гое блъснал в земята и му е нанесъл удари с крака. Вследствие на побояпострадалият е приет в болнично заведение, където е установена тежкачерепно-мозъчна травма, представляваща постоянно общо разстройство на здравето,опасно за живота.Окръжен съд Бургасдопусна делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимиятсе отказа от разпит на част от свидетелите и едно вещо лице.

Мустафа дадесъгласие техните показания, дадени на досъдебното производство и експертнотозаключение на вещото лице да бъдат приобщени към доказателствения материал поделото, като при постановяване на присъдата, съдът ще се ползва от тяхното съдържание.Адвокатите на подсъдимия поискаха да бъдат разпитани само трима свидетели и тривещи лица.

Самият Мустафа заяви, че ще даде обяснение за случилото се вследващото съдебно заседание.В процеса каточастни обвинители и граждански ищци бяха конституирани близките на пострадалия.Съдът прие за съвместно разглеждане в наказателното производство гражданскитеим искове в размер на 60 хил. лева за съпругата и по 50 хил. лева за трите децана пострадалия, представляващи обезщетение за нанесени неимуществени вреди.           

Поискане на защитата съдът разпореди да се изиска от МБАЛ гр. Бургас история назаболяванията на пострадалия, тъй като в изготвената по делотосъдебномедицинска експертиза е посочено, че в периода от деянието до настъпванетона смъртта той е бил два пъти в болничното заведение и е претърпял двеоперации.Бургаскиятокръжен съд отложи делото за разпит на свидетели и вещи лица за 14.01.2016 год.от 10.30 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега