Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отрицателни са пробите за Covid-19 на всички, общували със заразената карнобатлийка

Отрицателни са пробите за Covid-19 на всички, общували със заразената карнобатлийка

Състоянието на карнобатлийката, заразена с коронавирус, е добро и тя е пред изписване от болница. Предстои тя да бъде поставена под селективно наблюдение. Втората добра новина за всички от Карнобат е това, че всички лица, които са имали контакт с жената, в това число лекарите от местната болница и колегите им от екипа на „Бърза помощ“, са с втори отрицателни проби от тестовете. Предстои да бъде решено дали те ще продължат да бъдат под карантина още една седмица.

Състоянието на карнобатлийката, заразена с коронавирус, е добро и тя е пред изписване от болница. Предстои тя да бъде поставена подселективно наблюдение.Втората добра новина за всички отКарнобат е това, че всички лица, които са имали контакт с жената, в това числолекарите от местната болница и колегите им от екипа на „Бърза помощ“, са свтори отрицателни проби от тестовете. Предстои да бъде решено дали те щепродължат да бъдат под карантина още една седмица. 

На този фон Кризисният щаб в Карнобатувеличи списъка с ограничителни противоепидемични мерки и препоръки къмгражданите.От началото на седмицата щабътпрепоръча на управителите на банкови клонове да създадат организация за редовнопочистване на устройствата с дезинфектанти или да осигурят ръкавици заеднократна употреба за ползвателите им.Допълнителното изискване къмбанковите институции е да прекратят възможностите за струпване на хора предбанкоматите и пред офисите си. Щабът започна и проверка на това далиса спазва забраната за употреба на кафе автомати и вендинг машини. 

Кризисният щаб ограничи допълнително движениетона хора по улици и площади. Това вече няма да е възможно, ако не е налиценеобходимост.Личните лекари и специалистите същотрябва да ограничат посещенията в своите кабинети. Препоръчва се гражданите дасе обаждат по телефона, да осведомяват какво е състоянието им и едва тогава дапосещават доктор. Ще се контролира дали се спазвазаповедта на министъра на здравеопазването, с която се забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките, във времето от8:30 до 10:30 часа. 

Броят на хората под задължителнакарантина в община Карнобат е 54. Към момента има само един случай с доказанCovid-19. Общо 65 човека са били поставени под карантина от РЗИ, като за 11 тявече е отпаднала. От Община Карнобат напомнят, че вправомощията на органите на МВР е да съставят актове при нарушаване на наложенакарантина. По смисъла на новото законодателствотова вече е престъпление и се наказва с глоба и затвор.   
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега