Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Партията на Слави щяла да се бори за по-малко депутати и пряк избор на главен прокурор

Партията на Слави щяла да се бори за по-малко депутати и пряк избор на главен прокурор

В интернет събират подписка срещу името "Няма такава държава".

Партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" ще бъде учредена на 5 октомври. Това стана ясно след първото учредително събрание на новата формация. Една от "мисиите й" ще бъде да се бори за повече изборни права и повече пряк контрол на гражданите върху институциите, предава NOVA.

Слави и неговите съпартийци ще настояват за намаляване на броя на депутатите на половина и за пряк избор на омбудсман, регионални шефове на дирекции в МВР и главен прокурор. Подобни искания бяха заложени и в организирания от шоумена референдум през 2016-а година. Припомняме Ви, че тогава избирателната активност не достигна, за да станат промените факт.

Междувременно започна дебат относно името на партията. Експерти твърдят, че то може да не бъде регистрирано. Според преподавателя по конституционно право проф. Георги Близнашки, то може да бъде обявено за неконституционно. От екипа на Слави отказват да коментират.

А в интернет се появи и подписка за смяна на името. Според инициатора Искрен Иванов от "Каузата е България", името е "негативно и внушава отчаяние, нещо подобно на - няма такава държава, всичко приключи, махайте се, който още не се е махнал".

"Слави, има безброй други възможности, ще ти дадем и готово предложение, например "Има такъв народ", много по-позитивно и патриотично нали? Може да  направиш анкета и гражданите да изберат. Според това, как ще реагираш на петицията Слави, ще си направим извода дали за теб мнението на българите наистина има значение", пише Иванов.

Петицията е започната на 1-ви август, ден след като Трифонов обяви "бъдещите си творчески планове". До този момент подписите са 26.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега