Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петкова: Надзорният съвет няма право да променя бюджета на НЗОК

Петкова: Надзорният съвет няма право да променя бюджета на НЗОК

След като миналата седмица излезе информация за възможно намаление на бюджетите на болниците с 20%, днес зам.-министърът на финансите Людмила Петкова заяви, че такава промяна може да се направи само с промяна в закона. Надзорния съвет на НЗОК нямал такива правомощия.

След като миналата седмица излезе информация за възможно намаление на бюджетитена болниците с 20%, днес зам.-министърът на финансите Людмила Петкова заяви, четакава промяна може да се направи само с промяна в закона. Надзорния съвет наНЗОК нямал такива правомощия.

„Има бюджет на НЗОК и Надзорният съвет трябва да сесъобразява с тези стойности. Всичко е изплатено за миналата година. Част отдвата резерва беше разпределен в доболнична помощ. Отделно има 136 млн. лв.резерв, който не е разпределян. Ако има надлимитна дейност, тя може да бъдеплатена от този резерв. Беше взето решение да се плаща надлимитната дейностслед като се провери. Другия път ще се обсъждат контролни мерки”, обясниПеткова.

По думите й, в Надзорния съвет не е коментирано никаквонамаляване на бюджетите, а по-скоро мерките за ефективно разходване на средствата.По този начин, лечебните заведения няма да бъдат ощетени, а дейността им нямада претърпи спънки поради липса на средства. НЗОК просто щяла да въведе новиконтролни мерки, които да определят как да се харчат барите от отпуснатитебюджети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега