Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петокласник от Бургас намери изгубен портфейл с пари и документи, върна го на притежателя му

Петокласник от Бургас намери изгубен портфейл с пари и документи, върна го на притежателя му

Йоан Милов пътувал с автобус на градския транспорт, когато попаднал на изгубеният портфейл.

Петокласник от Бургас намери в автобус на градския транспорт изгубен портфейл с пари и документи за самоличност и ги върна на притежателя им. Йоан Милов е ученик в Основно училище „Антон Страшимиров” в морския град, а ръководството на учебното заведение разбрало за постъпката му, след като собствениците на парите и документите се обадили на директора, за да изкажат благодарност и да похвалят петокласника. Йоан Милов пътувал с автобус на градския транспорт, когато попаднал на изгубеният портфейл, предава NOVA.

„Бях ходил до работата на майка ми и се качих в автобуса и седнах на седалката. Маратонката ми беше отвързана и аз клекнах да си я завържа и видях портмонето. След това го взех, прибрах се вкъщи, отворих го и видях дебитна карта, лична карта, карта за автобус и пари”, спомня си момчето. В портфейла, освен документите за самоличност, имало и 200 лв. Ученикът се сетил да отиде до най-близкия пътнически терминал, за да предаде намерената вещ на служителите. Оставил двете си имена и телефон за контакт. Дори не му минало през ума да вземе част от парите.Само след 20 минути портфейлът бил върнат от служителите на общинската фирма „Бургасбус” на собственичката. 

Жената позвънила в училището, за да разкаже за добрата постъпка. „Аз реших, че това  е нещо, което трябва да се сподели със всички, като искам да благодаря и на родителите, защото те са тези, които са възпитали и подкрепили детето в неговата постъпка. Ние сме горди, че е наш ученик, че е в нашето училище и ще бъде за пример на всички”, каза директорката на училището Диана Петкова.

Срещнахме собственичката на изгубения портфейл със петокласника. От вълнение жената не може да говори за случката, която я притеснила много. „Тя се притесни много. В един момент се усеща, че го няма портмонето и се обажда в крайната спирка, където е . Казват „Нямаме такова”. След 15-20 минути детето го намира и ѝ се обаждат. Взехме телефона, разбираме къде учи, къде живее - всичко и искаме да благодарим. Този жест, който направи, е за подражание на всички деца. Това е Йоанчо, нашата гордост”, каза съпругът на жената Красимир Димитров.

Семейството вече е направило подарък на петокласника. Награда и благодарност получи и от ръководството на училището. Йоан вече се чувства герой в училището, в което всички знаят за постъпката му.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега