Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По инициатива на президента се проведе работна среща за охраната на външните европейски граници

По инициатива на президента се проведе работна среща за охраната на външните европейски граници

По време на срещата бяха откроени мерки за засилване на партньорството между отговорните институции за охраната на българските граници със службите за сигурност на съседните страни и борбата с престъпленията, свързани с незаконната миграция.

От ефективната охрана на външните европейски граници на ЕС зависи както сигурността на българските граждани, така и ускоряването на европейската интеграция на България. Това заяви президентът Румен Радев на работна среща в президентската институция, в която участваха министър-председателят Гълъб Донев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и ръководителите на службите за сигурност. 

Държавният глава подчерта, че за първи път страната ни има ясен срок за присъединяване към Шенгенското пространство, което ще се случи най-късно през октомври 2023 г., но този процес може и трябва да бъде ускорен. Членството в Шенген ще улесни пътуването на българските граждани в съседите ни от ЕС, съществено ще съкрати времето за транспорта на стоки, ще насърчи туризма и ще подобри значително инвестиционния климат в България. 

По време на срещата бяха откроени мерки за засилване на партньорството между отговорните институции за охраната на българските граници със службите за сигурност на съседните страни и борбата с престъпленията, свързани с незаконната миграция, подобряване на координацията между българските институциите, противодействащи на престъпността, за разкриване на мрежите и каналите за транспорт на нелегални мигранти на територията на страната, както и за подобряване на техническото наблюдение на външните европейски граници за България и подобряването на екипировката и оборудването на българските гранични полицаи.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега