Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Починалата лекарка в София - изписана от болница след две отрицателни проби за Covid-19

Починалата лекарка в София - изписана от болница след две отрицателни проби за Covid-19

Неяснотите около протичане на заболяването продължават да са повече отколкото това, което е установено за вируса”, заяви ген. Мутафчийски.

Лекарка, изписана с две отрицателни проби, е починалият медик, за който съобщиха по-рано днес на брифинга. "Съболезнования към близките и колегите на нашата колега. Тя е била един от първите заразени с коронавирус от Центъра за спешна медицинска помощ. Лекувана е в Окръжна болница в София и след като са установени две отрицателни проби и подобряване на състоянието е изписана за домашно лечение. Вчера внезапно се е влошила вкъщи. Още с пристигането си в Спешното отделение на „Александровкса болница” се е наложило да бъде интубирана и въпреки усилията на лекарите не е могла да стигне до интензивно отделение, загинала е в спешния център.”, заяви началникът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.  

По думите му 45 минути й е правена ресусцитация, но без успех. В момента се очаква резултатът от PCR теста, взет снощи. На един от тесовете, направени в болницата, е дала също положителен резултат. 

Ген. Мутафчийски коментира още тревожни данни. "Преди дни получихме съобщение от хонконгски колеги, които правят изследване на голяма група пациенти след отрицателни тестове, с бронхоскопия са взети дълбоки лаважи, с които се установява наличие на вирусни частици. Италиански лекари съобщават, при наблюдение в малка група от 9 случая, че след изписване и отрицателни проби, са приети наново с резаразяване. Това са тревоги, които сме споделяли с Вас. Това поставя под въпрос имунитета, който се изгражда след преболедуване на този вирус. Неяснотите около протичане на заболяването продължават да са повече отколкото това, което е установено за вируса”, заяви ген. Мутафчийски. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Madre Mia
    03 май 2020 14:29

    Явно вирусът е по-опасен отколкото мислят повечето хора. Дано се вразумим, че иначе доста ще паднат, не само тези на първа линия. Съболезнования за близките на лекарката. Благодарност и от мен към всички медици

    0 : 0
  • Георгиев
    03 май 2020 14:20

    Лека и пръст на жената, дано е да по добро място. Едно голямо Благодаря.

    3 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега