Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие очаква силен летен сезон

Поморие очаква силен летен сезон

Министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова посети Поморие и се срещна с кмета на града Иван Алексиев.

Министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова посети Поморие и се срещна с кмета на града Иван Алексиев. Темата на срещата бе готовността за предстоящия летен сезон. За момента прогнозите са доста оптимистични.

"Записванията на чуждите пазари са много добри иочакваме силен сезон", каза Иван Алексиев. Основно идват туристи от Русия,Украйна, Германия и много българи. Той увери министър Балтова, че протичащотостроителство и ремонтни дейности в курорта ще приключат до средата на май. Следтова ще бъде забранено. 

Кмет, министър и членовете на Националния съвет по туризъмразгледаха античната куполна гробница в Поморие, която е паметник на културатаот национално значение. Тя привлича вниманието на много чужди туристи.Предвижда се да бъде отворена за посетители още от април, заради първите групи,които пристигат в големите курорти.

Гробницата се намира взападния некропол на античния град, сега в района на станция за лозарство иовощарство северозападно от пътя Поморие – Бургас. Тя е забележителен паметникна тракийското архитектурно строителство от римската епоха по българските земи.

Гробницата се намира под насипа на надгробна могила, със западен коридор дълъг22 метра и кръгла камера с диаметър 11,60 м. и височина 5,50 м. Съоръжението еизградено от камък и тухли, с оригинално засводяване на централното помещение.Гробницата е била своеобразен мавзолей на богата Анхиалска тракийска фамилия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега