Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Потомка на Йовков издаде дебютен роман

Потомка на Йовков издаде дебютен роман

Романът е писан по време на престоя й в Кейптаун, Южна Африка и е проява на женското възприемане на света.

Потомка на Йовков издаде дебютен роман. Нейното име е Йова Станкова, а първата й книга, озаглавена "Галерия от светове", е вече на книжния пазар. Корицата е илюстрирана с картина на един от най-известните ни художници - проф. Христо Стайков.

Романът е писан по време на престоя й в Кейптаун, Южна Африка и е проява на женското възприемане на света. При официалното представяне на книгата проф. Цветана Хубенова квалифицира "Галерия от светове" като пост-пост модерен роман, който обаче излиза от рамката на понятието и дава началото на друг вид течение в съвременната литературата в България.

Ежедневните разсъждения не присъстват в романа, героините са по-скоро изолирани и освободени от задължения. Това създава една различна среда, в която се развива точно това задълбочено взиране навътре в човека, което е повлияно изцяло от женската същност на безкрайна нежност и духовна красота. Мъжът, читател ще е изправен пред  до сега рядко разкривано пространство и аспект на женското мислене, уверява писателката. 

Животът на Йова от ранна детска възраст протича в Ангола, Африка, където посещава руско училище, по времето на гражданската война в страната. В онези години баща й е посланик в Ангола.  По-късно семейството й се прибира в България, а през 2001 година Йова завършва езиковата гимназия 125 СОУ „Професор Боян Пенев“, с преподаване на френски език.

Същата година заминава за Мюнхен, където няколко години по-късно се дипломира  в  „Лудвиг Максимилиан Университет“ по специалностите: „Наука за религията“,  „Политология“ и „Руски език“. След дипломирането си заминава за Кейптаун, Южна Африка, където се отдава изцяло на писането на дебютния си роман.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега