Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окръжен съд – Бургас и СУ „Йордан Йовков" подписаха споразумение за сътрудничество

Окръжен съд – Бургас и СУ „Йордан Йовков" подписаха споразумение за сътрудничество

Бургаското школо посрещна втори випуск ученици, паралелка с профил „Съдебна администрация", които гостуваха в Съдебна палата – Бургас

Административният ръководител – Председател на Окръжен съд – Бургас, Росица Темелкова и директорът на Средно училище „Йордан Йовков", Анна Пенева, подписаха споразумение за сътрудничество между съда и училището. Бургаското школо посрещна втори випуск ученици, паралелка с профил „Съдебна администрация", които гостуваха в Съдебна палата – Бургас.

Председателят на съда посрещна младите хора с убедеността, че те ще бъдат новото попълнение съдебни служители в институцията. „Работата на съдебния служител е високоспециализирана и важна в осъществяването на правораздавателната дейност на нас, съдиите. Вярвам, че с подкрепата на магистратите и служителите в Окръжен съд – Бургас, ще успеете по време на обучението си да изучите, практикувате и усъвършенствате избрания от Вас профил. Съдът ще се развива с мотивирана и отговорна съдебна администрация", коментира съдия Темелкова.

Съдия Темелкова изнесе първия открит урок по право и запозна осмокласниците с институциите, които работят в Съдебната палата. Тя разказа за видовете дела, които разглежда Окръжен съд – Бургас – наказателни, граждански, търговски, фирмени и дела в несъстоятелност. Функциите на отделните деловодства, които по-късно учениците посетиха при тази своя първа визита в съда. В края на изнесената съдебна беседа съдия Темелкова и г-жа Пенева подписаха 5-годишно споразумение за сътрудничество, съгласно което, съдии и съдебни служители ще изнасят открити уроци, ще подпомагат учениците в тяхното кариерно ориентиране, професионалната им подготовка и бъдещата им реализация.

Учениците получиха като подарък книжки – Конституцията на Република България и информационни брошури за опасностите в дигиталния свят, осигурени от Висшия съдебен съвет по Образователната програма, която и тази учебна година ще осъществяват съвместно бургаските Окръжен и Районен съд.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега