Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преди да кажеш "Да"! Сватбата е една, бракът е за цял живот

Преди да кажеш "Да"! Сватбата е една, бракът е за цял живот

В навечерието на самата сватба, младоженците обикновено са обхванати от трескаво вълнение и често стигат до въпроса „защо въобще го правим“. Не, това не е колебание в партньора. Обикновено тези въпроси и съмнения се дължат най-вече на съвременното схващане за брака като за остаряла и ненужна институция. Днес, в рубриката „Преди да кажеш „Да““ екипът на PoligrafF.net и Сватбена агенция „White magic“ ще обърнат внимание не на подготовката на тържеството, а на тази на самите младоженци – защо трябва да си кажат „Да“.

В навечерието на самата сватба, младоженците обикновено са обхванати оттрескаво вълнение и често стигат до въпроса „защо въобще го правим“. Не, товане е колебание в партньора. Обикновено тези въпроси и съмнения се дължатнай-вече на съвременното схващане за брака като за остаряла и ненужнаинституция. Днес, в рубриката „Преди да кажеш „Да““ екипът на PoligrafF.net и Сватбена агенция „White magic“ ще обърнат внимание не на подготовката натържеството, а на тази на самите младоженци – защо трябва да си кажат „Да“.

В западната култура съществува традиция бъдещите съпрузи сами да пишатсватбените си обети. Този обичай е малко разпространен у нас, но дававъзможност на двамата да формулират причините да желаят да прекарат живота сизаедно и обещанията, които си дават за бъдещето. Това е много добрадемонстрация на емоционалното, символичното значение на законното семейство.По принцип, като всеки договор, бракът е документ. Само че клаузите му доголяма степен определят имуществените страни на съжителството, а невзаимоотношенията между двамата. Противниците на тази институция изтъкват, чебрачният съюз е договор, без някаква съществена стойност. „Но в същото време бракъткато съюз е оцелял като традиция с векове. Това би трябвало да значи нещо – чев него има смисъл и значение, има неоспорима стойност“, коментира КрасимираАвтанска от Сватбена агенция „White magic“.

В днешно време все повече хора съжителстват и отглеждат децата си беззаконен брак и с течение на годините не виждат смисъл да сключат такъв. Свободатана съвместното съжителство превърна сватбата в избор, а в някои случаи дориизлишен ангажимент. Едни се увличат в рутината на ежедневието, други пъкрешават, че са достигнали възраст, на която традиционното тържество е извънобластта на добрия вкус.

„Никога не е късно за такова преживяване!“, с усмивка казва Автанска.Независимо дали сте във възрастта на романтиката на младостта или сте улегналадвойка, можете да узаконите семейството си, ако това е желанието Ви. Дали самос подпис или с всички обичаи и традиции – това е въпрос на избор. При всичкислучаи брачната институция дава сигурност и е сред основните ценности наповечето народи и религии, ако е осъзната стъпка, общо решение и цел надвамата. Без притеснения, без срам и скрупули.

Що се отнася до религиозната церемония – тя не е задължителна, но еначинът, по който религиозните ценности се пренасят през поколенията, отродители на деца и от семейство на семейство. Християнството не е само натрапезата на Бъдни вечер и по Великден, например. Ако изповядвате определенавяра, дори да не се подчинявате на всички догми, бракът е една от церемониите,които са символични за традицията на религията.

Бракът едва ли ще промени Вас и партньора Ви, отношенията Ви и начина насъжителство. Това не означава, че е лишен от смисъл. Ценностите са оцелели доднес, защото са предавани от поколение на поколение. Ако желаете да узаконитесемейството си – направете го! Ще спечелите много, без да загубите нищо.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега