Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат "Коледа на смени" за германците заради Covid-19

Предлагат "Коледа на смени" за германците заради Covid-19

Германският комисар по грижите за болни Андреас Вестерфелхаус бе категоричен, че ограничаване на достъпа до домовете за болни и стари хора не трябва да се допуска, въпреки риска.

Германските семейства да посрещнат коледните празници "на смени", за да ограничат риска от зараза. Този съвет отправи германският комисар по грижата за болните и възрастните Андреас Вестерфелхаус в интервю за таблоида "Bild", цитирано от DW. По думите му, в извънредното положение, в което се намираме, най-добре било да се празнува с по-малко хора, на два пъти.

"Необичайните времена предполагат необичайни решения. Отделните домакинства могат да се съберат в различни дни. Може да се разменят подаръци и на 28 декември или дори по-късно", коментира Вестерфелхаус. Той бе категоричен, че ограничаване на достъпа до домовете за болни и стари хора не трябва да се допуска, въпреки риска. По думите му, много от обитателите на тези институции издъхвали сами, без да могат да видят отново любимите си хора, а това не било редно.

Германия е една от страните с традиционно пищни коледни празници в Европа, с базари, панаири и семейни сбирки. В една от водещите икономики в света именно коледните празници са повод за събиране на разширеното семейство. Обичаят е на Бъдни вечер да се споделя скромна вечеря и да се разменят подаръци. На 25 декември пък се организират големи семейни пиршества. Много от отделните общини вече отмениха традиционните си базари, някои от които съществуват като традиция от векове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега