Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предстои процедура за избор на нов български еврокомисар

Предстои процедура за избор на нов български еврокомисар

В разговор с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, акад. Николай Денков е представил накратко приоритетите на новия кабинет.

В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това стана ясно от телефонен разговор между премиера акад. Николай Денков и председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщават от правителствената пресслужба. 

Денков е благодарил на фон дер Лайен за поздрава по повод избора на новото правителство. Тя бе първият световен политик, който с пост в Twitter пожела успех на него и на вицепремиера Мария Габриел.

В разговора акад. Николай Денков е представил накратко приоритетите на новия кабинет – подготовката на бюджетите за тази и следващата година, приемането на България в Шенгенското пространство и еврозоната, както и на всички законодателни промени и реформи, свързани с националния План за възстановяване и устойчивост. 

От своя страна председателят на ЕК е подчертала важността на опазването на външните граници на Европейския съюз и е потвърдила, че страната ни ще получи 45 млн. евро за подсилване на граничната охрана. Двамата лидери планират лична среща, която по всяка вероятност ще се състои в Брюксел преди редовното заседание на Европейския съвет, насрочено за 29 и 30 юни т.г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега