Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пренесете морския бряг у дома - летни вдъхновения за интериорни декорации

Пренесете морския бряг у дома - летни вдъхновения за интериорни декорации

Едва ли са много хората, които не асоциират лятото с морето. Независимо дали живеете край морския бряг, или в планината, можете да пренесете късче от плажния дух у дома. Предлагаме ви няколко вдъхновения за лесни летни декорации, които ще ви накарат да се почувствате все едно зад входната ви врата е самото море.

Едва ли са много хората, които не асоциират лятото с морето. Независимо дали живеете край морския бряг, или в планината, можете да пренесете късче от плажния дух у дома. Предлагаме ви няколко вдъхновения за лесни летни декорации, които ще ви накарат да се почувствате все едно зад входната ви врата е самото море.

На първо място - лятото е горещо, задушно, но оставя и някакво усещане за свобода - няма ги вече тежките палта и дебелите обувки. Разчистете дома си от всичко ненужно, така че да си оставите усещане за простор. След това можете да започнете с изграждането на малкия си морски оазис.

Внесете цвят. Лятото е забавният сезон на отпуските, плажните партита, фестивалите на открито. Подредете вази с цветя или саксийки. Ако се спрете на откъснати цветя, заменете керамичните вази със стъклени, или направо ги заместете с бурканчета и бутилки. В тях можете да пуснете и раковини. 

Разнообразете и цветовата гама в помещението. Можете да се спрете на класическите сини нюанси, които са много модерни тази година, на актуалното коралово, или пък на пъстротата на бохо стила.

Естествено, плажът не би бил същия без морските черупки - миди, рапани, звезди... Със сигурност имате насъбрани раковини, които можете да използвате като интериорно решение. Подредете ги в стъклени или керамични съдове, ако са по-едри - просто ги пръснете в някое кътче от помещението.

По-сръчните могат дори да измайсторят сами елегантен аксесоар. Нужни са ви лепило, раковини и семпла рамка за снимки, ваза или друг функционален съд или предмет.

През лятото е актуална и темата за моряците и корабоплаването. По отношение на интериора подходящи са ратановите декорации, сламените плетива и моряшкото въже. Ратановите съдове не са особено лесни за поддръжка, тъй като се прашат и изискват специална грижа, но от друга страна изглеждат стилно и внасят по-небрежно усещане за ваканционен дом.

От въже можете да си направите всевъзможни аксесоари за дома. Декорирайте дървени мебели, вази и бурканчета, направете си постелки и поставки за съдове, или изплетете венец. Можете и просто да поставите въжето в неизползван съд за по-небрежен стил. Не забравяйте и корабните котви и другите моряшки символи.

Направете си морско кътче в стаята - мястото, където можете да разположите различните декорации. Рамкирайте снимки от последната ви ваканция, картички, туристически карти, изгледи от мечтаната дестинация или други изображения, свързани с морето и плажа. Така, всяка сутрин ще се наслаждавате на кафето/чая си с мисълта за морето.

Ако търсите по-драстична промяна, можете да се развихрите с боите и четките. Преобразете една от стените в стаята в подходящ пастелен цвят, след което добавете морски щрихи. Добре е предварително да си направите шаблон, по който да се водите. Ако пък това е твърде екстремна промяна, можете да заложите на калъфки, покривка или пердета на морска тема.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега