Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Балтов: Рековалесцентната плазма не е панацея

Проф. Балтов: Рековалесцентната плазма не е панацея

Проф. Ангелов: Ваксината ще бъде безплатна и ще се поставя по желание

Рековалесцентната плазма не е панацея. Тя не е подходящо лечение за всички. Освен това, не всеки преболедувал, който има антитела в кръвта си, е подходящ донор. Това заяви директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов на редовния седмичен брифинг на здравните власти в България, посветен на епидемичната обстановка в страната. Той изтъкна, че дарената плазма се изследва със специален кит, който трябва да установи дали и при кой пациент може да бъде приложена.

„Ремдисивирът е изключително тежък препарат със странично действие и не всеки трябва да го ползва. Не трябва да се прекалява с него, както някои твърдят. Нещата излизат в движение и ние ги вписваме в протоколите", допълни проф. Балтов.

Към момента България е заявила интерес към ваксините, които се очаква да бъдат използвани в Европа. Ваксината ще бъде безплатна и ще се поставя по желание. Това подчерта здравният министър проф. Ангелов.

"България е заявила интерес към 3 ваксини. Те са сред първите, които ще получат регистрация от Европейската агенция по лекарствата, което гарантира тяхната безопасност и приложимост. Ваксинацията ще става доброволно. Ще има достатъчно дози за всички уязвими групи – възрастните, хората с хронични заболявания и тези на първа линия. Ваксината няма влиза в имунизационния календар на България", обясни здравният министър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега