Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първанов: АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа

Първанов: АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа

Експрезидентът Георги Първанов обяви, че проектът АБВ ще бъде размразен, припомняйки прословутата си фраза от 2011 г., че „АБВ като пушката от стената ще гръмне в третото действие.“ На специална пресконференция бяха събрани генерали, професори, младежи, безработни, спортисти, кметове и др. По думите му, движението "Алтернатива за българско възраждане" щяло да състави самостоятелна листа, с която да се включи в евровота през пролетта. АБВ щяло да използва коалиция от партии, за да лансира листата си, но кои ще бъдат те, Първанов не разкри.

Експрезидентът Георги Първанов обяви, че проектът АБВ щебъде размразен, припомняйки прословутата си фраза от 2011 г., че „АБВ катопушката от стената ще гръмне в третото действие.“ На специалнапресконференция бяха събрани генерали, професори, младежи, безработни,спортисти, кметове и др. По думите му, движението "Алтернатива забългарско възраждане" щяло да състави самостоятелна листа, с която да севключи в евровота през пролетта. АБВ щяло да използва коалиция от партии, за далансира листата си, но кои ще бъдат те, Първанов не разкри.

Припомняме ви, че през 2010 г. Президентът Георги Първановобяви движението "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) като"коалиция на духа, своеобразна лаборатория за алтернативни политики, което щесъздава и регионална мрежа от клубове за привличане на професионалисти иексперти". Година по-късно обаче, проектът бе замразен след като Първанов сезавърна в редиците на БСП. Обяснението за това бе, че ръководството на партиятане било съгласно с учредяването на подобно движение.

Сега обаче, имайки предвид нестабилният политически и икономическиклимат в страната, Първанов реши да възроди проекта. Експрезидента обяви, че щесе бори срещу лъжепатриотизма и менте национализма, а движението му ще опита дабъде носител на една друга политическа култура. Според него е време да „разтревожимпартията“, както сам той се изрази, обединявайки професионалисти с левиубеждения.

Въпреки размразяването на проекта Първанов декларира, ченикой от съмишлениците му няма намерение да създава нова партия, или да напускаБСП. Все още не е известна неговата собствена съдба като член на партията,имайки предвид, че оглавявайки подобно движение, по устав трябва да бъдеизключен от редиците на БСП.

Възраждането на проекта бе посрещнато със смесени чувства. Варненскиядепутат от БСП Борислав Гуцанов обяви размразяването му като „буря в чаша вода“.Според народния представител, АБВ не би могло да окаже особен ефект върхуизхода от евроизборите. Антон Кутев, народен представител от ПГ наБСП, пък определи възраждането на проекта като „предателство“ и „грешка“. Всутрешния блок на bTV той заяви:„В лявото пространство има място за нов проект,но той не е АБВ  и не с тези хора“.

От своя страна, подалият оставка като ръководител наДелегацията на българските социалисти в ЕП Ивайло Калфин приветства проекта исе очаква дори да оглави листата на движението в предстоящите евроизбори. Вкоментара си по повод възобновяването на проекта, той заяви, че вече е изпратилписмо до БСП, в което настоява да бъде спряна номинацията му в редиците на БСП заевродепутат. 

Проектът АБВ ще бъде финансиран по най-прозрачния начин,увери експрезидентът. В най-скоро време движението щяло да си открие сметка,надявайки се на скромно финансиране от симпатизантите си. В следващите седмиципредстои да бъдат обявени проектите на АБВ в областите образование,пенсионна реформа и икономика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега