Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Коджакафалията" става най-модерната и "зелена" образователна сграда в Бургас

"Коджакафалията" става най-модерната и "зелена" образователна сграда в Бургас

Изготвеният проект предвижда мащабно вътрешно и външно преустройство на бившето сиропиталище, с цел осигуряване на съвременни учебни стаи с максимално ясни технологични връзки. Сградата ще се обвърже функционално с всички останали чрез атрактивен стъклен ръкав/топла връзка.

Започна придвижването на проекта за преустройството на бившето сиропиталище "Коджакафалията", съобщават от Общината. Сградата би трябвало да стане част от модерен образователен кампус в сърцето на града. Той ще включва ПМГ ,,Акад. Никола Обрешков", Гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски", Вечерна гимназия ,,Захари Стоянов", новия Ученически дворец на спорта и "Коджакафалията".

Изготвеният проект предвижда мащабно вътрешно и външно преустройство на бившето сиропиталище, с цел осигуряване на съвременни учебни стаи с максимално ясни технологични връзки. Сградата ще се обвърже функционално с всички останали чрез атрактивен стъклен ръкав/топла връзка.

Това драстично ще подобри условията за обучение на над 2000 ученици в ПМГ,,Акад. Никола Обрешков"  и  ГРЕ "Г.С.Раковски", както и на 320 ученици от Вечерната гимназия. Нещо повече - реконструкцията ще позволи увеличаване на приема в тези училища, които са сред най-желаните не само на градско, но и на областно ниво.

Одобряването на проекта ще осигури средства за ремонтни работи във всички нива и помещения на сградата, с осигуряване на необходимия комфорт и съвременен интериор. Предвижда се основен ремонт на покрива и ново фасадно решение с подмяна на дограмата, за да се постигне съвременно екстериорно звучене.

В дворното пространство ще се организират площадки за спорт и отдих на учениците със съвременни настилки и паркови елементи. Ще се монтира инсталация със слънчеви колектори с целогодишен режим на работа. Екологичната концепция на проекта предвижда също така събиране и използване на дъждовните води за поливни нужди.

Преустройството на бившето сиропиталище е един от първите проекти, с които Община Бургас ще кандидатства за финансиране по новите европейски програми. Той е част от пакета BG161PO001/5-02/2012/029 - "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014 - 2020 г.", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007- 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Към днешна дата Община Бургас успя да осигури прекрасни условия за отглеждане на своите сираци. Те са настанени на групи от по 7-8 в малки защитени жилища, където са обгрижвани и възпитавани много по-добре.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега