Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Лудогорец" кандидатства по схемата 60/40, парите щели да отидат за благотворителност

"Лудогорец" кандидатства по схемата 60/40, парите щели да отидат за благотворителност

Парите, които се очаква да бъдат отпуснати, са в размер от 111 хил. лева. Те обаче няма да отидат за заплати, а за закупуване на хранителни продукти за хора в нужда.

Футболният клуб "Лудогорец" е кандидатствал по схемата 60/40, при която държавата поема 60% от възнаграждението и осигуровките, дължими от работодателя, за предприятия, преустановили работа заради мерките за ограничение на Covid-19. Парите, които се очаква да бъдат отпуснати, са в размер от 111 хил. лева. Те обаче няма да отидат за заплати, а за благотворителност.

Това съобщиха от пресцентъра на клуба. От ръководството на "Лудогорец" уточняват, че средствата ще бъдат разходвани за закупуване на хранителни продукти за крайно нуждаещи се жители на Разград и региона. Лицата, които ще получат помощ, ще бъдат подбрани от кметовете на населените места.

В момента е в ход "антикризисна програма" на Клуба, припомнят от "Лудогорец". Като част от нея треньорите, футболистите и медицинският щаб постигнаха споразумение за намаляване на заплатите с 30%. Драстично са свити и оперативните разходи на Клуба, който в момента не развива основната си дейност. Не се планират съкращения на служители, поради което ПФК „Лудогорец“ кандидатства по правителствената програма 60/40.

"Клубът е изряден данъкоплатец. От началото на 2020 г. сме платили данъци и осигуровки за над 2 млн. лева, а за цялата 2019 г. платените налози са за близо 6.5 млн. лв. Важно е да се уточни, че изплащането на заплатите на футболистите си остава ангажимент на Клуба и не касае правителствената програма 60/40", подчертават от ръководството на футболния шампион.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега