Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Санди" уби над 110 души и остави близо 40 000 без покрив

"Санди" уби над 110 души и остави близо 40 000 без покрив

Ураганът Санди е причинил смъртта на най-малко 110 души в Съединените щати и Канада, предаде Ройтерс, като се позова на най-новите официални данни.

Ураганът Санди е причинил смъртта на най-малко 110 души в Съединените щати и Канада, предаде Ройтерс, като се позова на най-новите официални данни. Стихията е взела най-много жертви - 48 - в щата Ню Йорк, като само в едноименния град са загинали 40 души. Санди е убила 22 души в Ню Джърси, 13 в Пенсилвания, 11 в Мериленд, 6 в Западна Вирджиния, 4 в Кънектикът, 3 в Северна Каролина и 2 във Вирджиния. Супербурята е причинила смъртта на един човек в Торонто, Канада. 

Десетки хиляди души, останали без домове, имат спешна нужда от подслон поради силно застудяващото време в щата Ню Йорк, съобщи още агенцията, позовавайки се на местните власти.Според кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг хората без покрив са между 30 000 и 40 000. Броят на жилищните и бизнес сградите без електричество е свален от 8.5 милиона до 1.9 милиона, заявиха в неделя от местната управа.

Това означава, че 1 милион души в щата Ню Джърси и почти 730 000 в щата Ню Йорк продължават да живеят без ток. Сенаторът от Ню Йорк Кирстен Джилибранд предупреди, че някои от тях може да останат без електроенергия в продължение на много дълго време."Хората са настанени в необитаеми сгради и със спадането на температурите ще става все по-осезаемо, че те са били необитаеми", изрази всеобщата тревога губернаторът на Ню Йорк Ендрю Куомо.

"Това означава, че ще имаме десетки хиляди нуждаещи се от подслон веднага."Губернаторът на щата Ню Йорк съобщи, че се работи за ограничаване на недостига на гориво по източното крайбрежие на САЩ, но че проблемът ще продължи да съществува "още известно време".Властите планират да настанят гражданите, останали без покрив, максимално близо до техните домове. Къде и как точно ще стане това обаче, все още не е ясно.

Материалните щети, нанесени от "Санди", все още се изчисляват. Само в окръг Съфолк, разположен на Лонг Айлънд, са наводнени 10 000 домове, а най-малко 386 са пострадали много тежко, съобщават местните власти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега