Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Санди" взе жертви в САЩ

Милиони останаха без ток, отменени са над 9 000 полета
"Санди" взе жертви в САЩ

Една от най-силните бури, които някога са връхлитали САЩ - Санди, достигна крайбрежието на щата Ню Джърси близо до град Атлантик Сити.

Една от най-силните бури, които някога са връхлитали САЩ - Санди, достигна крайбрежието на щата Ню Джърси близо до град Атлантик Сити. Природното бедствие предизвика евакуация, спиране на транспорта и прекъсване на кампанията за президентските избори, съобщава Ройтерс. По данни на Асошиейтед прес бурята е отнела живота на най-малко десет души. Над 5 милиона клиенти са останали без електричество, а над един милион души са получили заповед за евакуация.  

Ураганът предизвика дъждове и наводнения по улиците на Атлантик сити. В Манхатън бе регистрирано рекордно вълнение, което доведе до наводняването на подстанция и до повсеместно спиране на електрозахранването. Силните ветрове събориха строителен кран върху 90-етажен небостъргач. До жертви не се стигна, но властите разпоредиха евакуацията на високите етажи.  

В Ню Йорк са избухнали и няколко пожара от прекъснати електропроводи. Наводнено е и част от метрото. Отменени са над 9 хиляди полета. Очаква се силните ветрове и дъждове да продължат в района на столицата до довечера и въпреки че те постепенно отслабват, скоростта на вятъра още дълго време ще продължи да бъде достатъчно опасна.  

По-рано Националната метеорологична служба предупреди, че в близките дни може да се очаква най-силното наводнение за последните 16 години. В една от най-старите атомни електроцентрали в САЩ се наложи въвеждането на режим на „особена ситуация”, съобщи федералната Комисия по ядрено регулиране.

Под заплаха от наводняване се оказа атомният реактор „Ойстер Крийк” в щата Ню Джърси. Първоначално там бе обявен режим на „необичайно събитие” – най-ниското ниво по приетата в американските АЕЦ скала за опасност. Два часа по-късно се наложи повишаването на нивото до второ от общо четири равнища. В същото време представителите на комисията подчертават, че ситуацията е под контрол. Те очакват, че в близките часове равнището на водата в района на централата, която се намира в близост до Атлантическия океан, ще започне да спада.          

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега