Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Слънчев бряг" АД иска потвърждение за провеждането на "Златният Орфей"

"Слънчев бряг" АД иска потвърждение за провеждането на "Златният Орфей"

Ръководството на „Слънчев бряг” АД изразява силното си безпокойство от неяснотите около провеждането на „Златният Орфей” в комплекса и настоява до края на утрешния ден /25 август/ да получи категорично потвърждение за осъществяване на инициативата. Дружеството е партньор и домакин на фестивала, за което е сключило споразумение с организаторите - Фондация “Генко Генов” и е изпълнило всички свои задължения.

Ръководството на „Слънчев бряг” АД изразявасилното си безпокойство от неяснотите около провеждането на „Златният Орфей” вкомплекса и настоява до края на утрешния ден /25 август/ да получи категоричнопотвърждение за осъществяване на инициативата. Дружеството е партньор и домакинна фестивала, за което е сключило споразумение с организаторите - Фондация“Генко Генов” и е изпълнило всички свои задължения.

Осигурило е настаняването иизхранването на близо 400 души /общо 2000 нощувки/ за изпълнителите итехническите екипи във висикокатегорийна база в близост до мястото, на което епредвидено да се проведе фестивалът. Организирало е преместването нанаказателния паркинг и близо 200 абонаментни места от паркинг „Емона”, къдетоще проведе „Златният Орфей”. Създадена е организация за разполагането на шатраза 1000 зрители, ограда и мобилни тоалетни. Всички мерки по сигурността сакоординирани с общината и МВР. Осигурени са СОТ, допълнителен полицейскиресурси, вертикална планировка, осветление.

Взети са необходимитепротивопожарни мерки, гарантирано е медицинско обслужване при необходимост.Набрани са дори доброволци, които да се включат в организацията на фестивала.  Според договореностите „Златният Орфей” трябва дасе проведе между 31 август и 2 септември. На 26 август трябва да започнемонтирането на шатрата. В същия ден се очаква да пристигнат и първитетехнически екипи. Два дни преди тази дата обаче все още няма яснота ще сепроведе ли изобщо фестивалът „Златният Орфей”.  

„Обезпокоени сме от възникналите разногласия междуорганизаторите и инициативния комитет, отправените взаимни нападки, както инеяснотите около финансирането на фестивала. Ние изпълнихме всички своиангажименти по споразумението, а това е свързано с  ангажиране на сериозни финансови средства иорганизационен ресурс. Българските творци винаги са добре дошли в Слънчев бряг.Ние продължаваме да стоим зад идеята за възстановяване на авторитетния международенконкурс „Златният Орфей”. За Слънчев бряг той е символ. Фестивалът ще повишиимиджа на курорта, ще върне славата  муна лятно културно средище, ще удължи туристическия сезон. Положили сме огромниусилия по организацията и не искаме да останем разочаровани. Готови сме даобсъждаме всякакви конструктивни предложения за провеждането на фестивала вкурорта, стига  те са да обезпечени съссъответния организационен капацитет”, изрази притесненията си Златко Димитров,изпълнителен директор на „Слънчев бряг АД.  

Дружеството е изпратило писмо до Фондация «ГенкоГенов», в което настоява да получи официално писмено потвърждение забезпрепятственото провеждане на фестивала, както и изрични указания относнопоследващите действия, в случай, че фестивалът не се проведе в предварителнодоговорените срокове.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега