Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Танцова работилница Dance It!" с финален спектакъл в Летния театър

"Танцова работилница Dance It!" с финален спектакъл в Летния театър

"Радвам се, че за втора поредна година бургаската публика има възможност да се наслади на този интересен арт продукт. Изкуството танц, което разказва истории с движение, провокира и вълнува, а талантът никога не може да ни остави равнодушни".Това каза Димитър Маджаров, директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти" по време на пресконференция днес по повод финалния шоу спектакъл на Лятна "Танцова работилница Dance It!".

"Радвам се, че за втора поредна година бургаската публика има възможност да се наслади на този интересен арт  продукт. Изкуството танц, което разказва истории с движение, провокира и вълнува, а талантът никога не може да ни остави равнодушни".Това каза Димитър Маджаров, директор на ОП "Летен театър, фестивали и концерти" по време на пресконференция днес по повод финалния шоу спектакъл на Лятна "Танцова работилница Dance It!".

Инициативата се реализира за втора поредна година. Финалното шоу ще се състои утре, 30-ти август в НХК от 19 ч.. Tогава публиката ще види разработените през двете седмици на проекта хореографии.От класически балетни композиции през провокации, разказани със  средставата съвременен танц, до темпераментна тарантела и ведро хип-хоп настроение - за всеки танцов вкус ще има по нещо в заключителния спектакъл на международната интензивна програма "Танцова работилница Dance It!", организирана за втора година в Бургас от Фондация "Танцово изкуство - Илиев" с подкрепата на Фондация "Америка за България" и Община Бургас.

Спектакълът дава на зрителите рядката възможност да "погледнат зад завесата" ("sneak peek", както организаторите дълги години именуваха финалния спектакъл) и да станат съпричастни към процеса на създаване на танцово изкуство, ставайки свидетели на атрактивната "работа в процес" в различни танцови стилове ("work-in-progress performance").

Освен, че разкрива колко много може да бъде подготвено и изнесено на сцена за само две работни седмици, спектакълът ще включи и изпълнения на известни независими танцови формации от Бургас, като Танцова школа "Дюн" и Брейк клуб "Блек Стайл" и техните представителни формации "Форсайт Крю", "The Next" и "Дюн".Това е десетото издание на единствения по рода си за България проект "Танцова работилница Dance It!", който събира активни млади танцьори - професионалисти и напреднали аматьори - с опитни и известни хореографи от САЩ и България в четири танцови стила - балет, съвременен танц, хип хоп и характерен танц. Ежедневните им интензивни ателиета се провеждат от 18 август в танцовите зали на Младежкия дом (МКИЦ Бургас).

За втора поредна година сред гостите на Бургас, като преподавател по балет и съвременен танц в "Dance It!" е магнетичният Крисчън ван Хауърд - артистичен директор на нюйоркската компания за съвременен танц VON HOWARD PROJECT, преподавател в щатския университет Монтклер, както и в престижното танцово училище на компанията Alvin Ailey в Ню Йорк.В класовете по характерен танц още от първия ден ехти завладяващо гласът на Петър Илиев - основател и артистичен директор на Фондация "Танцово изкуство - Илиев", познат на масовата аудитория и от участието му в "Магаданс предизвикателството"/"Шоуто на Слави" през 2013 г. 

Само преди дни той се завърна от Pacific Northwest Ballet School в Сиатъл, третото най-добро балетно училище в САЩ и сред десетте най-добри в цял свят, където Илиев преподава над 10 години.От втората седмица програмата се допълва и с класове в стил хип-хоп, които води талантливият Здравко Костадинов от Groovez Dance Community.

Започнал кариерата си в Studio Dance Zone, той има зад гърба си участия в проекти като X-Factor, Coca-Cola Happy Energy Tour, Евровизия и др. През 2013 г. Здравко се завърна от Лос Анджелис, където като стипендиант на Фондация "Танцово изкуство - Илиев" почерпи опит и вдъхновение в класовете на едни от най-сериозните имена на сцената в САЩ.

Билети за танцовия спектакъл могат да бъдат закупени в откритата билетна каса до Община Бургас, на билетната каса на Държавна опера - Бургас, в деня на спектакъла 30 август в НХК, както и през мрежата на Ивентим, вкл. онлайн.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега