Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Жив" часовник отброява "Часът на Земята" в събота

"Жив" часовник отброява "Часът на Земята" в събота

Бургас ще отбележи тазгодишната световна инициатива на Международната природозащитна организация WWF - “Часът на Земята” с поредното нестандартно и атрактивно събитие. На 29-ти март (събота) на площад “Атанас Сиреков” пред Общината, доброволци от младежката организация на БЧК със свещ в ръка ще пресъздадат часовник, отброяващ времето 20.30-21.30ч.

Бургас ще отбележи тазгодишната световна инициатива наМеждународната природозащитна организация WWF - “Часът на Земята” споредното нестандартно и атрактивно събитие. На 29-ти март (събота) на площад“Атанас Сиреков” пред Общината, доброволци от младежката организация на БЧК съссвещ в ръка ще пресъздадат часовник, отброяващ времето 20.30-21.30ч., в коетомилиони хора по света ще изгасят осветлението и чрез запалени свещи щедадат своя принос към действията за преодоляване на климатичните промени. Събитието в Бургас се организира от БМЧК, Интеракт Клуб-Бургас, Интеракт Клуб-Приморие и Община Бургас.

Идеята се състои в направата на клип от заснети от висококадри на хора, (бургазлии и гости на града)държащи свещи и застанали във формата на часовник, който отмерва времето от20:30 до 21:30 часа. Клипът ще изобразява минутите, през които основните сградив града остават без светлина, като символично покаже съпричастността ни съссветовната инициатива.

Външният кръг на циферблата на този часовник ще бъде съставенот хора, граждани на община Бургас, които ще приканим да се включат всъбитието, а движещите се стрелки ще бъдат от доброволци на всички участващиорганизации. Те ще имат задачата да променят времето, което от своя страна езнак, че младежта в гр.Бургас е на ход и носи бъдещето в свои ръце.

Клипът ще бъде разпространен чрез социалните мрежи исайтовете за споделяне на видео информация, като популяризира основния замисълна кампанията по случай Часът на Земята. Клипът ще се излъчва и наелектронните табла по ул. “Александровска”.

Организаторите призовават бургазлии да подкрепят световнатаинициатива “Часът на Земята” като дойдат и вземат участие в събитието наплощада, което е с начален час 20.00, или изгасят осветлението в дома си изапалят свещ в 20.30 ч. Целта е да покажем, че всеки от нас е в състояние дапромени света, в който живеем.

”Часът на Земята” се отбелязва за първи път през 2007 г. вСидни, Австралия, след което става традиция и се състои всяка последна съботаот месец март. Тогава 2.2 милиона души стават част от първия световен час наземята, изключвайки осветлението си за един час. Само една година по-късно 50милиона души от 370 града в 35 страни по света се присъединяват къминициативата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега