Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев в Карнобат: Заставам зад всеки, чийто приоритет е българският народ, а не партийният интерес

Радев в Карнобат: Заставам зад всеки, чийто приоритет е българският народ, а не партийният интерес

Днес президентът участва в отбелязването на празника на Карнобат. Цяла България познава добре традициите на Карнобат в земеделието, но голямото богатство тук не е само плодородната земя, голямото богатство сте вие - честните, трудолюбиви хора, коментира той. Въпреки предизвикателствата на нашето съвремие, с вашия непреклонен предприемачески дух, вие ежедневно търсите нови възможности за развитие на вашия град, посочи държавният глава.

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират. България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, каза Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите.

Държавният глава заяви подкрепа за подписката и посочи, че дейността на народните представители е посветена на хората, така че гражданите трябва да знаят точно какво вършат депутатите. Отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийният интерес, и ще продължавам да го правя, заяви президентът в отговор на въпрос дали ще създаде свой политически проект. 

Снимка: Президентство, пресцентър

Днес президентът участва в отбелязването на празника на Карнобат. Цяла България познава добре традициите на Карнобат в земеделието, но голямото богатство тук не е само плодородната земя, голямото богатство сте вие - честните, трудолюбиви хора, коментира той.  Въпреки предизвикателствата на нашето съвремие, с вашия непреклонен предприемачески дух, вие ежедневно търсите нови възможности за  развитие на вашия град, посочи държавният глава. 

Той открои като преимущество за града и неговото разположение и връзката му с важни транспортни артерии, особено в  областта на железопътния транспорт, където „за съжаление интензивността дава повече повод за гордост от миналото, но и надежда за бъдещето“. Президентът изрази увереност, че с новите европейски политики и планове за засилване на ролята на този важен за екологичното развитие транспорт, Карнобат ще укрепи ролята си на транспортен център, а това ще дава и нови възможности за града и неговите жители. 

„Знам и вашите тревоги, свързани с бъдещето“, отбеляза още президентът в словото си. Ще преодолеем здравните, икономически и социални последствия, но основната тревога и за града, и за България е свързана с демографската криза. „Без млади хора няма просперитет, няма развитие, а младите хора искат добро заплащане, качествени училища, болници, инфраструктура“, посочи президентът и поздрави общинското ръководство и жителите на Карнобат за постигнатото с много труд и себеотрицание в тази насока. 

Снимка: Президентство, пресцентър

Смелата визия и инвестиционни планове на общинското ръководство за развитието на града не могат без ясната подкрепа на държавата, посочи още Румен Радев. Държавният глава заяви и че във всички ключови за развитието на Карнобат процеси решаваща е ролята на хората – с тяхната активност и предприемчивост. „Вярвам, че е близко времето, в което тази активност и предприемчивост ще срещнат съответните устойчиви политики на всички нива, за да може да продължавате да развивате вашия град като двигател за развитието на целия регион", посочи още в приветствието си пред жителите и гостите на Карнобат Румен Радев. 

В Карнобат президентът посети храмът „Свети Йоан Богослов“ и се включи в литийно шествие. По-късно президентът проведе работна среща с кмета на града Георги Димитров. Кметът запозна държавния глава с постигнатото от местните власти в областта на образованието, здравеопазването и социалната сфера. Санирани са всички училища и детски градини изключително със собствени средства. Георги Димитров подчерта, че през последните години Карнобат не е получил никакви средства чрез постановления на Министерския съвет и призова за реална промяна в регионалната политика. Обща бе позицията, че финансовата децентрализация е необходимост и е крайно време да се случи в България, за да могат българските общини да се развиват, независимо от партийните пристрастия на управляващите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега