Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Районен съд – Бургас прилага мерките при извънредната епидемична обстановка в полза на гражданите

Районен съд – Бургас прилага мерките при извънредната епидемична обстановка в полза на гражданите

Запазва се въведената организация на работа на принципа на обслужване на обществеността на „едно гише“.

Районен съд – Бургас ще продължи да провежда дистанционни съдебни заседания чрез видеоконферентни връзки при разглеждане на наказателни дела по Закона за здравето, мерки за неотклонение, като се осигурява пряко и виртуално участие на страните в процеса, както и тайната на съвещанието, информират от прессекретариата на съдилището. Запазва се въведената организация на работа на принципа на обслужване на обществеността на „едно гише“. Гражданите ще бъдат обслужвани в служба „Регистратура“, където ще се приемат всички документи, както и могат да се извършват плащания на държавни такси чрез ПОС-терминално устройство. Службата е ситуирана до входа на Съдебната палата и в нея могат да се извършват и справки по делата на съда.

И.ф. Административният ръководител – председател на Районен съд – Бургас препоръчва на страните, адвокатите и гражданите да използват възможността за подаване на всякакъв вид документи по пощата или чрез куриерски фирми. При подаване на заявление от страна на страните за достъп по дело до ЕПЕП, те могат да изберат възможността за изпращане на призовки и съобщения по електронен път, както и да посочват в исковите молби и в документите адрес на електронна поща и телефонни номера, на които могат да бъдат призовавани. Съдът апелира към страните, адвокатите и гражданите при възможност могат да се възползват от извършване на справки по делата чрез Единния портал за електронно правосъдие и чрез Интернет страницата на съдебната институция. На сайта на съда са обявени и телефони за комуникация и връзка с отделните деловодства.

Служба „Бюро съдимост“ в Районен съд – Бургас призовава гражданите да подават заявления за съдимост или получават свидетелствата си след обяд, предвид по-големия брой насрочени съдебни заседания в сутрешните часове, с оглед създадената организация за достъп в Съдебната палата и избягване струпването на хора. Институциите, които, съгласно нормативната уредба следва да извършат справка за съдимост могат да използват възможността за електронен служебен достъп на страницата на Министерство на правосъдието. Гражданите, които притежават квалифициран електронен подпис, имат възможност да получат електронно свидетелство за съдимост от страницата на Министерство на правосъдието на адрес https://cs.mjs.bg/. Желаещите да подадат заявление за издаване на свидетелство на съдимост в сградата на съда, предварително могат да изтеглят и попълнят заявлението, което е достъпно на страницата на Районен съд – Бургас, на следния линк:  https://burgas-rs.justice.bg/bg/5329. Дължимата държавна такса е 5.00 лева, с възможност да бъде заплатена и на място с дебитна/кредитна карта чрез инсталираното в бюро съдимост ПОС - терминално устройство.

На Интернет страницата на Районен съд - Бургас, в  раздел „Бланки и образци“, достъпен на https://burgas-rs.justice.bg/bg/5329, са публикувани образци на заявления и искания, които нуждаещите се от този вид услуги могат да попълват преди посещението си в съда.

От 14.05.2020 изцяло e възстановена дейността на държавните съдебни изпълнители при Районен съд - Бургас. Образуват се всички видове изпълнителни дела. Изпращат се покани за доброволно изпълнение до длъжниците, извършват се справки и се налагат обезпечителни мерки, освен посочените в чл. 5 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Съгласно него, не се налагат запори върху банкови сметки, трудови възнаграждения и пенсии на физически лица и не се извършват описи, публични продажби и въводи срещу физически лица, освен за задължения за издръжка, вреди от непозволено увреждане и трудови възнаграждения.

Службите в съда, които пряко обслужват обществеността и страните в съдебните процеси – „Регистратура“, „Бюро съдимост“, „Архив“, Наказателно и Гражданско деловодства, „Класифицирана информация“ и призовкарите, до отмяна на обявената извънредна епидемична обстановка ще работят сутрин от 9:00 до 12:00 и след обяд 14:00-17:00 часа. В тези помещения с обществен достъп, в останалото време ще се извършва дезинфекция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега