Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ремонтът на "Богориди" може да започне в началото на есента

Ремонтът на "Богориди" може да започне в началото на есента

Изцяло нова настилка с обособени няколко атрактивни зони за отдих се предвиждат в проекта за реконструкция на ул. „Богориди”. Това каза Теодора Цанева от дирекция „Европейски политики и програми” към община Бургас, цитирана от Радио „Фокус”.

Изцяло нова настилка с обособени няколко атрактивни зони за отдих се предвиждат в проекта за реконструкция на ул. „Богориди”. Това каза Теодора Цанева от дирекция „Европейски политики и програми” към община Бургас, цитирана от  Радио „Фокус”.

Тенденцията в реконструкцията, вече заложена от първия етап по обновяването на ул. „Александровска”, ще продължи в идеята за клавиши на пиано в настилката. „Те в края на улицата, в близост до Приморски парк, ще се превърнат във вълна, която ще напомня, че наближаваме морето и водните площи”, обясни още Цанева.

По нейните думи, ще се подобри микроклимата на средата на улицата. „Между улиците „Лермонтов” и „Демокрация” ще се поставят на няколко места дървени перголи, на които ще се разположат катерлива растителност. Тъй като габаритът на улицата и състоянието на подземната инфраструктура не позволяват засаждането на висока дървесна растителност”, обясни Цанева. Тя обясни, че един от проблемите на улицата е, че тя е твърде слънчева и няма възможности за оросяване.

 „На по-широките места на улицата, местата около Археологическия музей, уширението с пресечката с улица „Симеон Първи” и Грамофона, ще разположим няколко атрактивни зони за отдих”, посочи тя. По нейните думи, около Грамофона ще има зона със зелени и водни площи. Цялостната реконструкция на булеварда се предвижда да струва милион и седемстотин хиляди лева. Като тези средства се очакват да се усвоят по новата Оперативна програма "Региони в растеж 2014 – 2020 година".

През новия програмен период общината започва и с други новите проекти за реконструкция на пешеходните зони - улиците „Алеко Константинов”, „Георги Кирков” и „Батенберг”. Тази реконструкция ще се случи по същото време, по която ще се реализира и ул. „Богориди”. Цанева обясни, че Програма „Региони в растеж” не е одобрена все още от Европейската комисия.

„Към момента ние знаем нашия индикативен бюджет за целия период и подготвяме инвестиционната програма, която ще съгласуваме с МРРБ. Тази програма представлява индикативен график за реализацията на всичките ни предвидени проекти по тази оперативна програма в периода до 2020 година”, допълни тя.

Цанева обясни, че подготвителните процедури са доста продължителни и общината използва времето за да бъде готова с проектната документация. „Амбицията ни е в края на туристическия сезон, началото на есента, да започнем със строителството”, каза още Цанева. По нейните думи, през следващия туристически сезон улицата трябва да бъде изцяло обновена, ако няма забавяне.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега