Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Решено: Целият к-с "Лазур" вече ще е "Зелена зона"

Решено: Целият к-с "Лазур" вече ще е "Зелена зона"

Очаква се така да се обособят 773 места.

С 32 гласа "За", 7 "Против" и 8 "Въздържал се" целият к-с "Лазур" става "Зелена зона". Това решиха общинските съветници  на Бургас днес. Зоната ще влезе в сила от май месец догодина.  

Очаква се така да се обособят 773 места. Режимът за платено паркиране ще важи за цялото каре заключено между бул. „Демокрация“ от ул. „Копривщица“ до ул. „Васил Петлешков“,ул. „Васил Петлешков“,ул. „Панайот Волов“, ул. „24 Черноморски пехотен полк“ от ул. „Панайот Волов“ до ул. „Копривщица“, както и самата улица.

"След ремонта на бул. Демокрация, ние не можем да стигнем до жилищата си с автомобилите си. Има възрастни и болни хора, които не могат да бъдат придвижвани до своите жилища. Ако се създаде там "Зелена Зона", тези апартамени ще бъдат включени и тези хора ще могат да паркират някъде наоколо. Община Бургас е създала на тези хора някакъв проблем (бел.ред. след ремонта на булеварда) и сега го решаваме по този начин.Ако така продължаваме обаче в "зелена зона" ще влезем в един момент в "Зорница", в "Изгрев" и дано не бъда лош пророк - цял Бургас ще е Зелена или Синя зона. Основният ми въпрос е какви приходи очакваме от "Зелената зона"?", коментира Христо Панайотов от БСП. 

Приходите в "зелената зона" са паднали двойно заради ковид кризата, коментира зам.-кметът Красимир Стойчев. "В добрата година преди "Ковид", приходът от зоните е 3 850 000 лв., като 650 000 лв е от "зелената зона". Към 31.12.2020 г.  сме получили общо 3 141 806лв от "синята зона" и 331 401 лв. от "зелената зона". Общо за двете зони 1 200 000 ни е разходът. Те са целеви и отиват за поддръжка на улиците, която ни е 9 млн. лв.", допълни Стойчев.

Андрей Рунчев коментира, че с тази докладна се "заключва в зона" к-с Лазур.  По думите му е факт, че въвеждането на тази мярка облекчава паркирането и дава добра организация на движението. 

Манол Тодоров и Стоян Грозев от „ДБГ“ се обявиха против докладната и посочиха, че няма нужда от подобно разширение, защото това не решава проблема с паркирането. По думите им ако има 100 граждани, които са "за" въвеждане на зоната, други 500 са "против" нея.

В реплика Георги Маринчев от ГЕРБ коментира, че преди време е имало предложение за изграждане на многоетажни паркинги точно в този район, но гражданите са били против. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Румен Купенов
    28 сеп 2021 16:55

    Имало допитване за изграждане на многоетажни паркинги! Допитване до кой? До баба Верка от Каспичан? За да не ги обиждам, ще кажа, че тези момиченца ли са момченца ли са от Общината, 'дето правят реконструкциите на улиците в Бургас през последните 15-тина години много меко казано - не са никак умни! Един приятел идва на почивка на морето, разхождаме се из "Лазур" и ме и ме пита: а, бе БУРгас от БУРдюр ли идва?

    6 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега