Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сарафов: Бомбата е била с 3 кг тротил и осколки - очевидно с намерение да убие, а не сплашване

Сарафов: Бомбата е била с 3 кг тротил и осколки - очевидно с намерение да убие, а не сплашване

"Професионално подготвено покушение и добре изпълнено. Само една случайност е спасила, както главния прокурор, така и семейството му и другите хора, минавали по този маршрут", допълни Сарафов.

"Очевидно взривното устройство е било с намерение да убие, не е било с цел сплашване, не са били фойерверки, изключително силен взрив, включително с осколки".  Това заяви директорът на Национална следствена служба и заместник на главния прокурор Борислав Сарафов, по повод инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев. По сведения на очевидци огненият стълб, който е изригнал е бил с височина 4-5 метра. 

"На място се установи кратер с дълбочина 30-40 см. и диаметър близо 3 метра", допълни Сарафов. По думите му взривът е имал ясна насоченост към пътя и към преминаващите автомобили, и допълни, че бомбата е била с голям тротилов еквивалент - около 3 кг тротил, по първоначално мнение на експертите. 

В момента се провеждат огледи. На мястото на инцидента са намерени маркери, които са оставени от извършителите. "Професионално подготвено покушение и добре изпълнено. Само една случайност е спасила, както главния прокурор, така и семейството му и другите хора, минавали по този маршрут", допълни Сарафов. 

Според него най-вероятно тези хора са били на място. "Може би са имали визуален контакт с пътя и преминаващите автомобили. Няма друг по-точен начин да се прецени кога да се детонира, защото по този път преминават много коли. Взривът е избухнал буквално в момента, в който автомобила на главния прокурор се е изравнил с него. По свидетелски показания взривът е изместил в ляво колата на главния прокурор. Очевидно някой е следил Гешев", заяви Сарафов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега