Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдия обясни значението и смисъла на тогата в съда пред ученици от Френската

Съдия обясни значението и смисъла на тогата в съда пред ученици от Френската

Това бе последната лекция от образователната програма на ВСС и МОН.

Съдия Веселин Енчев гостува на учениците от 10 "г" клас на ПГРЕ "Г. С. Раковски". Това бе последната лекция от образователната програма "Съдебната система – информиран избори гражданско доверие" по проект на ВСС и МОН.

Магистратът представи пред гимназистите професията "съдия" и показа нагледно модели на съдийска тога, обяснизначението и смисъла съдията да влиза с тога по време на заседание. В откровенразговор с младите хора той наблегна на нравствените качества, които трябва дапритежава един съдия и подчерта, че макар и самотна съдийската професия е най-благороднатаюридическа професия.

"Съдията трябва да е с висок морал и винаги да е пример заостаналите членовете на обществото", посочи лекторът и допълни че в САЩ съдиитебиват проучвани 6 месеца преди да могат да правораздават. В заключение вотговор на въпрос съдия Енчев разказа за труден момент в своята работа, и решаването на казус, при който е имало разминаване между закона и справедливостта.

Сътрудничеството между Административен съд - Бургас иПГРЕ "Г. С. Раковски" се реализира в рамките на втория учебен срок. В продължениена два месеца магистрати доброволно въвеждаха в материята на административнотоправосъдие десетокласници от гимназията.

Финалът на образователната програма е инициативата“Ден на отворените врати“ на 6 април. Тогава учениците ще могат на място в Съдебнатапалата да допълнят своите теоретични знания с преки впечатления за работата насъдебната институция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега