Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седем души са задържани при спецакция на полицията в кв. "Победа"

Седем души са задържани при спецакция на полицията в кв. "Победа"

Те са заподозрени в поредица от кражби от частни домове и офиси в района на Бургас. В рамките на акцията са намерени и иззети различни вещи – предмет на престъпления, сред които домакински електроуреди, инструменти, машини, медни кабели и проводници и др.

Общо седем криминално проявени лица на различна възраст са задържани при специализирана полицейска операция в бургаския квартал "Победа" днес, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. Те са заподозрени в поредица от кражби от частни домове и офиси в района на Бургас. В рамките на акцията са намерени и иззети различни вещи – предмет на престъпления, сред които домакински електроуреди, инструменти, машини, медни кабели и проводници и др.

Сред задържаните има и 31-годишна криминално проявена жена, осъществила през годините множество кражби с цел набавяне на финансови средства за закупуване на наркотици. Тя е и съизвършител на кражбата на осем бронзови и сребърни старинни монети и накити, както и антични глинени предмети, експонирани в базата на Националната художествена академия в Ахтопол – т.нар. "Гръцко училище", осъществена заедно с 33-годишен бургазлия на 10.06.т.г около обяд.

Двамата бургазлии проникнали в музейното здание през незатворен прозорец на приземното помещение, като в момента на извършване на кражбата в сградата не е имало служители, които да препятстват осъществяването на криминалното деяние. Чрез повдигане на витринните стъкла бургазлиите откраднали ценни монети и глинени предмети, които смятали да пласират с цел набавяне на парична средства за закупуване на наркотични вещества. Въпреки категоричния отказ на двамата извършители на кражбата да съдействат на полицейските служители, голяма част от откраднатите културно-исторически експонати са намерени и иззети от трети лица.

Сред откритите ценности са : бронзови и сребърни монети, метални сечива и част от оръжия и глинени обредни съдове и накити / гривна, обеци и копчета/. Най-ценна сред откраднатите експонати е древна сребърна монета / тетрадрахма на Месембрия - II в. пр. Хр./ с лика на Александър Велики.

Снимка: ОДМВР - Бургас

В хода на операцията е задържано и „муле”, осъществило на 30.06.т.г. телефонна измама спрямо 60-годишна жена от бургаския комплекс „Изгрев” за сумата от 7 500 лв. и 20 грама златни накити. Измамата е осъществена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейски служители за задържане на телефонни измамници”. Задържаният е на 19 години от поморийското село Бата. По думите му след вземане на парите и златни накити, с таксиметров автомобил се придвижил до Арбанаси, където на нарочно място в гориста местност оставил взетите от измамената вещи. В резултат на бързите полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” – Бургас и Пето Районно  управление - Бургас парите и златото са открити и ще бъдат върнати на измамената бургазлийка. Мъжът е с повдигнато обвинение, като срока за задържането му е до 72 часа.

Двама от задържаните вече са с повдигнати обвинения и мярка „задържане за срок до 72 часа”. Едно от лицата е приведено в бургаския затвор с мярка задържане, постановена от Бургаски районен съд. Предстои повдигането на обвинения спрямо трима от мъжете, осъществили кражби освен на територията, обслужвана от Първо Районно управление – Бургас, и на територията на Второ Районно управление – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега