Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седемнайсет души загинаха след обилни снеговалежи в Япония

Седемнайсет души загинаха след обилни снеговалежи в Япония

Много от тях са паднали, докато са разчиствали снега от покривите на къщите, или са били затрупани под големи снежни купчини, свлекли се от покривите.

Обилен снеговалеж причини смъртта на 17 човека в Япония, над 90 бяха ранени, а стотици домове останаха без ток, заяви днес службата за пожарна безопасност и справяне с бедствия, цитирана от Асошиейтед прес.

В северната част на страната от миналата седмица започна обилен снеговалеж, който доведе до блокиране на стотици автомобили по пътищата, създаде проблеми в снабдяването и причини смъртта на 11 души до събота. През уикенда наваля още сняг и до днес броят на загиналите достигна 17, а ранените станаха 93, каза службата. Много от тях са паднали, докато са разчиствали снега от покривите на къщите, или са били затрупани под големи снежни купчини, свлекли се от покривите.

Местните власти в засегнатите от снега райони призоваха жителите да бъдат предпазливи при снегопочистването и да не действат сами.

В град Нагай, префектура Ямагата, снежната покривка достигна в събота над 80 сантиметра височина. Много райони в Североизточна Япония съобщиха за три пъти по-голямо количество сняг от средното за сезона.

Близо 20 000 жилища останаха без ток вчера сутринта на най-северния основен остров на Япония, след като обилният снеговалеж предизвика прекъсване на електричеството. Властите съобщиха, че по-късно през деня електрозахранването е било възстановено в повечето райони.

По данни на транспортното министерство десетки влакове и полети са били временно спрени в северната част на страната вчера, но впоследствие движението до голяма степен е било възобновено.

Източник: БТА

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега