Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седмокласниците се явяват на изпит по чужд език

Седмокласниците се явяват на изпит по чужд език

Днес седмокласниците се явяват на изпит по чужд език като част от Националното външно оценяване. Малката матура стартира 10 ч. и ще продължи 60 минути. Това време, кандидат-гимназистите ще използват, за да се справят с различните задачи, които да проверят степента, в която владеят изучавания чужд език.

Днес седмокласниците се явяват на изпит по чужд език като част от Националното външно оценяване. Малката матура стартира  10 ч. и ще продължи 60 минути. Това време, кандидат-гимназистите ще използват, за да се справят с различните задачи, които да проверят степента, в която владеят изучавания чужд език.

Изпитът е разделен в три части. Първата е текст за слушане, към който са приложени няколко въпроса. След като чуят записа, кандидат-гимназистите ще трябва да отговорят на тях. Втората част също се отнася до способността на младежите да разбират текст, но в този случай - четейки. Третата задача пък представляват задачи, проверяващи степента на владеене на граматиката, правописа и речника на младите хора.

Същевременно, рано тази сутрин бе изтеглен и изпитният вариант за държавен зрелостен изпит. Това е третата по ред матура за абитуриентите тази година. По правило две от тях са задължителни, а третата - по желание. Тази година зрелостните държат изпит по четири дисциплини: Математика; Английски език; Италиански език; История и цивилизация. Продължителността на матурата е 4 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега