Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Семейство се натъкна на останки от убит от бракониери елен край Бегликташ

Семейство се натъкна на останки от убит от бракониери елен край Бегликташ

"Подобни прояви не са чести, но не са изключение", коментираха от полицията.

Бракониери, убили елен и оставили части от него край "Бегликташ", разгневиха жители на Приморско и региона. За случая е алармирана и полицията, която води разследване срещу неизвестен извършител.

На неприятната гледка се натъкнал съвсем случайно бургазлия, докато се разхождал с децата си. В социалните мрежи той сподели, че туловището на животното било оставено по средата на пътеката към светилището "Бегликташ", като били взети само бутовете и рогата.

"Подобни прояви не са чести, но не са изключение. Това, което прави впечатление е наглостта, с която останките на животното са оставени по средата на пътека, която е често посещавана", коментира говорителят на ОДМВР - Бургас - Цветелина Рандева.

В действителност сигналите за бракониерски действия в района не са много. Основната причина за това е отпадналата забрана за лов във вече бившия резерват. От близо 3-4 години част от гората не попада в защитената местност, но "животните не знаят това", както се изрази Рандева, и често се озовават там. Обикновено обаче бракониерите прикриват следите си, за разлика от настоящия случай.

Полицията се е заела със случая, но предвид оскъдните доказателства, работата по установяването на извършителите е затруднена. От полицията призоваха и горските инспектори да се намесят като засилят контрола в района.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега