Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шест училища в Бургаско получиха дарение за оборудване на кабинети по първа помощ

Шест училища в Бургаско получиха дарение за оборудване на кабинети по първа помощ

Средствата за дарението в размер на 5500 лева бяха събрани по време на Благотворителния Коледен Бал „Всички сме едно семейство”, организиран от Национално Сдружение „Младежки Глас”.

Шест училища в Бургаска област получиха оборудване на кабинети по първа помощ. Средствата за дарението в размер на 5500 лева бяха събрани по време на  Благотворителния Коледен Бал „Всички сме едно семейство”, организиран от Национално Сдружение „Младежки Глас”, съвместно с Българския Червен кръст.

Председателят на сдружението Тодор Йосифов, председателят на областната организация на БЧК-Бургас д-р Нено Ненов и главния секретар на Областна администрация – Бургас Валентин Люцканов връчиха дарението на шест училища - АЕГ "Гео Милев"- Бургас, Професионална търговска гимназия - Бургас, ППМГ  „Акад. Н. Обрешков“ -  Бургас, СУ "Христо Ботев" - Сунгурларе, СУ "Христо Ботев" - Карнобат и СОУ „Л. Каравелов“ -  Несебър.

Оборудването на кабинетите включва: манекен – възрастен; манекен – бебе; оборудвана раница с консумативи по първа долекарска помощ; брандирани елеци и тениски с емблемата на БЧК; образователно информационно табло за училището. Целта на дарението е да улесни процеса на обучение на учениците по първа помощ, да стимулира участието им в дейности на Българския младежки Червен кръст на местно ниво и да възпита приемственост между поколенията, прилагайки подхода „връстници обучават връстници“. Класните занятия преминават с огромен интерес и активно участие на ученици.

Кампанията за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ продължава вече трета поредна година. До този момент са обхванати 17 училища от Област Бургас.

"Щастлив съм, че за пореден път организацията ни помага за доброто. Нашият приоритет са младите хора в България и ние трябва да се грижим за тяхното сигурно бъдеще и развитие. Заедно с партньорите ни от Български Червен Кръст- Бургас ще продължим пътят на хуманната кауза", каза Тодор Йосифов, национален председател на НС „Младежки Глас”.

През 2019 година Национално Сдружение „Младежки Глас” продължава с тази кампания на Благотворителния Коледен Бал, който ще бъде през първата седмица на декември в гр. Бургас. Събитието „Всички сме едно семейство“ е под патронажа на Областния управител на Област Бургас и с партньорството на Български Червен Кръст – Област Бургас, подкрепено от редица различни общественици, младежи и хора с добри сърца.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега