Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство на БСП

Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство на БСП

Той отхвърли упреците, че партията му не е влязла в преговори и диалог с останалите протестни формации

В интервю за БНТ лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви, че няма да подкрепят правителство с мандата на БСП. Той заяви, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските. Пред Бойко Василев Слави Трифонов потвърди: "Има такъв народ" няма да подкрепи кабинет с мандат на социалистическата партия. Но от възпитание ще отидат на разговори с тях.

"БСП е лява формация. БСП за нас е партия от статуквото, БСП не ни подкрепи, когато имахме възможността да съставим правителство, БСП и самата Корнелия Нинова, заедно с нейния съвет, там как се казва - висш или там какъвто беше там съвет, излезна и заяви, че няма да ни подкрепи. А според мен това с подкрепата е като в любовта - и ти подкрепяш, и теб те подкрепят. Те имаха първи тази възможност това да се случи и то не се случи заради тяхната заявка, заради тяхното отношение и сега, според мен, съвсем логично е, от наша страна да бъде същото".

Освен това, според Трифонов, дори и неговите гласове в пленарната зала няма да стигнат на БСП за мнозинство."Само БСП и ИТН не могат да сформират правителство, защото няма да имат мнозинство в Парламента. Трябва да ги подкрепи още някоя политическа формация, ако хипотетично предположим, че ги подкрепи ДПС, ще правим нова тройна коалиция ли? Това е просто абсурдно. Христо Иванов заяви, че няма да ги подкрепи, ГЕРБ заявиха, че няма да ги подкрепят, така че всъщност това съставяне на ново правителство с мандат на БСП е невъзможно.И отиваме на избори? Ами, така се оказва.Кога ще са изборите, ще стане ясно от действията на БСП в следващите дни и законовите порядки, според Трифонов.

"Логиката изисква по-скоро да са 2 в 1, защото много ходене на избори, много харчене на пари и хората, според мен, се изморяват така. Ще трябва да бъдат, ако и президентските избори бъдат в два тура, а не бъде избран президент още на първи тур, ще се ходи 3 пъти на избори, което де да знам... ще видим".

Трифонов отхвърли упреците, че партията му не е влязла в реални преговори и диалог с останалите протестни формации - "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"."Ние направихме разговори с тях - и с Христо Иванов, и с Мая Манолова. Говорих, попитах ги какво искат, какво има нужда, какво трябва да се направи. Те бяха ясни, че няма да подкрепят правителство на ИТН, ясни. Т.е. Христо Иванов каза: "Ние няма да подкрепим". Казах: "Добре, къде съзираш тая дълга ръка на ДПС, това е нали .. когато нещо не вярно, просто не е вярно".

Отрече да има връзки с ДПС или каквито и да било други обвързаности."Татяна Дончева казва - зад ИТН стои Маджо, казва тя. Тя е част от тая партия ИБГНИ. Това са слухове. Това са лъжи. И го попитах Христо Иванов - виждаш ли отнякъде дългата ръка на ДПС? И той каза - аз нямам такива доказателства, но имам такова чувство. Няма никой, който да стои зад ИТН освен неговите гласоподаватели, тази партия е съставена заради резултатите от референдума, който беше проведен, ясна е нейната структура организационно, аз съм, който съм като гарант заради това, което представлявам в публичното пространство, никой не стои зад тази партия освен нейните избиратели и аз."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега