Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Следят със смарт гривни спазват ли ограниченията лицата под карантина

Следят със смарт гривни спазват ли ограниченията лицата под карантина

Те ще позволят да се намали честотата на посещения за проверка от страна на служителите на реда при карантинирани в домашни условия лица, както и ще намалят риска от заразяване от хора с доказана коронавирус инфекция.

Българският червен кръст получи дарение от 50 смарт гривни, които трябва да послужат за хора под домашна карантина. Това съобщиха от доброволческата организация.

Устройствата трябва да подпомогнат работата на отговорните институции във всекидневните им усилия за ограничаване разпространението на коронавируса. Те ще позволят да се намали честотата на посещения за проверка от страна на служителите на реда при карантинирани в домашни условия  лица, както и ще намалят риска от заразяване от хора с доказана коронавирус инфекция. 

Вграден GPS модул ще алармира в случай на нарушаване на карантината, а функцията за гласово повикване ще улесни ползвателите за бърз контакт при необходимост от медицинска помощ или връзка с отговорните службите, поясняват от БЧК. Всяка от гривните е оборудвана и със симкарта.

Направеното дарение е предназначено за РЗИ-София, във връзка с изпълняван пилотен проект, чиято цел е при модифициране на гривните да се отчита здравният статус на гражданите по време на извънредното положение.

Смарт гривните вече се прилагат ефективно в Полша, като предстои тяхното внедряване в редица държави в Европа и в Близкия Изток.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега